افزایش پایداری شبکه برق شمال کشور

همچنین در کنار افزایش ظرفیت و تقویت شبکه برق کشور، مزیت مهم اجرای این پروژه‌ها صرفه‌جویی در مصرف سوخت است به طوری که با تبدیل این هفت نیروگاه به سیکل‌ترکیبی سالانه بالغ بر چهار میلیارد مترمکعب در مصرف گاز صرفه‌جویی می‌شود.

این طرح نخستین پروژه در راستای مجوز شورای اقتصاد برای توسعه هفت نیروگاه گازی به سیکل‌ترکیبی است که این شورا سال گذشته با درخواست وزارت نیرو برای سرمایه‌گذاری در اجرای پروژه‌ احداث بخش بخار نیروگاه‌های گازی سلطانیه، زاگرس، خلیج‌فارس، گلستان، سمنان، خرمشهر و شهید کاوه موافقت کرده بود.

نیروگاه گلستان هم اکنون دارای دو واحد گازی ۱۸۳ مگاواتی و چهار واحد گازی ۱۶۰ مگاواتی است که با احداث واحدهای بخار این مجموعه، ظرفیت کل نیروگاه به حدود یک‌هزار و ۵۰۰ مگاوات و راندمان نیروگاه از ۳۳ درصد  به حدود ۴۹ درصد افزایش خواهد یافت.

به گزارش ایسنا، در راستای افزایش تولید برق و پاسخگویی به رشد مصرف در منطقه شمال کشور و همچنین افزایش راندمان نیروگاه‌های گازی با تبدیل آن به سیکل‌ترکیبی، احداث سه واحد بخار نیروگاه گازی گلستان به ظرفیت ۴۸۰ مگاوات در دستور کار قرار گرفت.

همزمان با سفر رئیس‌جمهور به استان گلستان عملیات اجرایی احداث بخش بخار نیروگاه سیکل‌ترکیبی علی‌آباد به ظرفیت ۴۸۰ مگاوات آغاز شد.

بنا بر این گزارش در مدت زمان ساخت این پروژه ۶۰۰ نفر به صورت مستقیم و یک‌هزار و ۵۰۰ نفر به صورت غیرمستقیم مشغول به کار خواهند بود و از محل احداث واحدهای بخار این نیروگاه سالانه ۸۵۰ میلیون مترمکعب در مصرف سوخت صرفه‌جویی خواهد شد.

در حال حاضر مجموع ظرفیت این نیروگاه‌ها به پنج‌هزار و ۱۲۰ مگاوات می‌رسد که در صورت تبدیل به سیکل‌ترکیبی، دو هزار و ۵۶۰ مگاوات به ظرفیت آنها اضافه می‌شود.

انتهای پیام

منبع: https://www.isna.ir/news/1402093021518/%D8%A7%D9%81%D8%B2%D8%A7%DB%8C%D8%B4-%D9%BE%D8%A7%DB%8C%D8%AF%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D8%B4%D8%A8%DA%A9%D9%87-%D8%A8%D8%B1%D9%82-%D8%B4%D9%85%D8%A7%D9%84-%DA%A9%D8%B4%D9%88%D8%B1

توسط داوود دانش‌جعفری

داوود دانش‌جعفری