پروژه های مخرب انتقال آب از سرشاخه های کارون و دیز باید متوقف شود

پروژه های مخرب انتقال آب از سرشاخه های کارون و دیز باید متوقف شود

ایسنا/خبرگزاری خوزستان یکی از اعضای هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: پروژه های مخرب انتقال آب بین حوضه ها از سرشاخه های جنگل کارون که پشتوانه و تجربه علمی ندارند باید متوقف شود.

دکتر مهدی قمشی در نشست اندیشمندان و نخبگان خوزستان با رئیس جمهور که امروز (14 بهمن) در شهر نفت اهواز برگزار شد، گفت: دانشگاهیان در کنار جبهه اصلاح طلبان با رویه اداره کشور موافق نیستند. که در چارچوب نظام و قانون اساسی جمهوری اسلامی آغاز شده و تاکنون ادامه داشته است، خواستار تغییر رویکردها و شیوه های حکمرانی در جهت توسعه، دموکراسی و تعامل کشور با سایر کشورهای جهان است.

به گزارش ایسنا، وی افزود: رای دهندگان جنابعالی اعم از روشنفکران جامعه، احزاب اصلاح طلب، برخی اصولگرایان و آسیب دیدگان در رنج بودند که همه شعارها و وعده های جناب عالی مطرح شد. تحولات اساسی در حاکمیت از ریاست جمهوری و مقام معظم رهبری می گذرد و در سایه این هماهنگی منتظر این تغییرات هستیم.

یکی از اعضای هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: با نزدیک شدن به دولت جدید و تغییرات مثبت بیش از 50 درصد آرای افرادی که در انتخابات شرکت نکردند و 10 درصد ناامیدی ها در انتخابات اول کاهش یافت. قرار بود مرحله انتخابات به رژیم برآمده از انقلاب بازگردد. متاسفانه زمان به سرعت می گذرد و نمی توان نتایج به دست آمده را جدی گرفت.

قمشی بیان کرد: در حالی که دنیا به سمت حکمرانی موثر، چابک و کارآمد پیش می رود، ما در ایران نه تنها این جاده ها را بهبود بخشیده ایم، بلکه گلوگاه هایی را نیز به جاده های قبلی اضافه کرده ایم تا حرکت را کندتر و ناکارآمد کنیم.

وی افزود: حضور ارگان هایی مانند شورای عالی فضای مجازی، شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورای هماهنگی اقتصادی، شورای بهره وری و غیره که به دلیل اینکه اکثر تصمیمات این شوراها منطبق بر قانون اساسی نیست. اراده ملت، حاکمیت حکومت مردم را مختل می کند.

یکی از اعضای هیأت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز بیان کرد: در بحث رفع انحلال دیدیم که اگرچه اراده رئیس جمهور اجرای کامل این موضوع بود، اما این تنگناها باعث شد این موضوع نیمه نهایی به پایان برسد. بعد از سه ماه نصف می شود و ناقص می ماند.

وی با بیان اینکه اصلاح نظام حکمرانی باید در دستور کار قرار گیرد، گفت: یکی از مهم ترین مشکلات کشور که بر آینده این سرزمین سایه افکنده است، مشکل آب و مشکلات مرتبط با آن است که می توان آن را سوء مدیریت تعریف کرد. در بخش آب دولت به ویژه وزارت نیرو با سوء مدیریت و مدیریت نادرست منابع آب، منابع آبی را دچار بحران شدیدی کرده است. فرونشست زمین 5 برابر میانگین جهانی، خشک شدن تالاب ها و رشد کانون های ریزگرد، آلودگی آب های سطحی و رودخانه ها، ایجاد مشکلات اجتماعی و زیست محیطی ناشی از انتقال آب بین حوضه های آبی، همگی ناشی از مدیریت نامطلوب آب است. هیچ چشم اندازی برای بهبود وجود ندارد

القمشی گفت: سیاست گذاری در حوزه آب نیازمند بازنگری جدی است و نهادهای مربوطه باید مسیر را اصلاح کنند. استان خوزستان قبل از انقلاب مهاجرپذیرترین استان کشور بود، اما اکنون به غیر از شرایط نامناسب اهواز، موانع دیگری نیز وجود دارد که این استان را به مهاجرپذیرترین استان تبدیل کرده است. انتظار می رود این دولت فاصله گذاری در استان خوزستان را کاهش دهد و شرایط مناسبی را برای ماندن مردم در این استان فراهم کند.

یکی از اعضای هیأت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به برخی مطالبات مردم خوزستان گفت: پروژه های مخرب انتقال آب بین حوضه ای از سرشاخه های جنگل کارون که پشتوانه علمی و کارشناسی ندارند باید انجام شود. متوقف شود.

وی تصریح کرد: پروژه آبرسانی غدیر حدود 55 درصد از عملیات اجرایی آن انجام شده و هنوز به منبع اصلی تامین آن که سد دز است متصل نشده است سال تا شاهد ورود آب آشامیدنی سالم به خوزستانی ها در این مدت باشیم.

قمشی ادامه داد: پساب های خانگی و صنعتی باید ساماندهی و تصفیه شود و از ورود این پساب و پسماند مایع به رودخانه ها جلوگیری شود.

یکی از اعضای هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: مردم خوزستان از آلودگی هوا بسیار رنج می برند و باید آلودگی هوا ناشی از ریزگردها، مشعل های نفتی و صنایع کاهش یابد.

وی با تاکید بر ضرورت تکمیل پروژه مترو اهواز معتقد است: پردیس های دانشگاه همچنان تعطیل است. آزادی تحصیلی شرط اساسی کار آکادمیک است. اعضای هیئت علمی و دانشجویی هنوز فضای خالی از تهدیدی را که قبلا مطرح شده بود احساس نمی کنند. برخی سختگیری های دستگاه های اطلاعاتی و امنیتی کشور را از داشتن مدیران مجرب، توانمند، سالم و متدین محروم کرده است. این دستگاه ها باید با تعامل بیشتر در این فضای سخت و غیر رقابتی کاهش یابد.

قمشی ادامه داد: چیزی که ما را نگران می کند این است که در حال حاضر بیشترین تاثیر را در انتصابات دارند کسانی هستند که در انتخابات در کنار رقیب اصلی شما اردو زدند. ما نگران تناقض در برنامه های شما هستیم.

قمشی به توانمندی های عظیم خوزستان اشاره کرد و قمشی گفت: در سال 1337 آمریکایی ها در مورد خوزستان تحقیق کردند و گفتند این استان ویژگی هایی دارد که شاید فقط انگشتان یک دست در دنیا آن را دارند. خوزستان نه تنها می تواند کل کشور، بلکه خاورمیانه را نیز تغذیه کند.

وی افزود: بررسی منطقه ای باید به درستی در کشور انجام شود تا موقعیت خوزستان مشخص شود. خوزستان را نباید استانی مثل قزوین دید، بلکه باید در خوزستان بر اساس هدف سرزمینی انجام شود. ما به عنوان انقلابی بعد از انقلاب اسلامی همه صنایع آب بر را در کویر قرار دادیم و آبی که به خوزستان می آمد را به سمت کویر هدایت می کنیم. ما باید دستاوردهای انقلاب را که خواستار آن بودیم به استان خوزستان برگردانیم.

انتهای پیام/

منبع: https://www.isna.ir/news/1403110403187/%D8%B7%D8%B1%D8%AD-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D8%AE%D8%B1%D8%A8-%D8%A7%D9%86%D8%AA%D9%82%D8%A7%D9%84-%D8%A2%D8%A8-%D8%A7%D8%B2-%D8%B3%D8%B1%D8%B4%D8%A7%D8%AE%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D9%88%D9%86-%D9%88-%D8%AF%D8%B2-%D8%A8%D8%A7%DB%8C%D8%AF-%D9%85%D8%AA%D9%88%D9%82%D9%81-%D8%B4%D9%88%D9%86%D8%AF

توسط داوود دانش‌جعفری

داوود دانش‌جعفری