– افزایش دو برابری سرمایه گذاری در تولید 2 هزار مگاوات برق / سقف اعتباری بانک ها در پروژه های نیروگاهی

سرمایه‌گذاری تولید ۲ هزار مگاوات برق /سقف اعتبار بانک‌ها در طرح‌های نیروگاهی ۲ برابر شد

سید علیرضا میرمحمد صدیقی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، در خصوص تامین مالی پروژه های صنعت برق و نیروگاه ها از سوی صندوق توسعه ملی، افزود: از بدو تاسیس صندوق توسعه ملی، این صندوق تامین مالی ساخت و تجهیز نیروگاه ها را انجام داده است. 48 نیروگاه تولید برق نیروگاه های تولید برق که برخی از آنها شروع به کار کرده اند. تسهیلات خود را بازپرداخت کرده ایم و از کسانی که به هر نحوی با مشکل مواجه شده اند حمایت کرده ایم.

وی افزود: صندوق با دادن فرصت یا فرصت بیشتر از سرمایه گذاران حمایت کرد، زیرا حدود 300 میلیون دلار از مطالبات نیروگاه وصول شد و حدود 1.8 میلیارد دلار هنوز سررسید است.

عضو هیئت عامل صندوق توسعه ملی خاطرنشان کرد: اکنون نیروگاه های متعددی با ظرفیت حدود 2000 مگاوات در حال ساخت هستند که از جمله آنها می توان به نیروگاه رودشور، زنجان، سبزوار و تربت حیدریه اشاره کرد که اعتبار آن با حدود 1.2 میلیارد دلار تامین شد و در روزهای آینده دو نیروگاه مذکور ساخته خواهد شد. ساخته شده است. آنها برای استفاده به عنوان بردارهای دسترسی قرار می گیرند.

وی همچنین در خصوص احداث نیروگاه های جدید توضیح داد: صندوق توسعه ملی هر گونه کار اقتصادی مربوط به بخش خصوصی یا نهادهای عمومی غیردولتی را تامین مالی می کند.

میرمحمد صدیقی همچنین درباره ایجاد نیروگاه های جدید انرژی های تجدیدپذیر یا سیکل ترکیبی بر اساس توافق با وزارت نیرو گفت. حدود 5 میلیارد دلار به نیروگاه های انرژی تجدیدپذیر و حدود 7.5 میلیارد دلار به چرخه ترکیبی اختصاص داده شده است. این نشان می دهد که صندوق توسعه ملی منابع خود را برای این کار آماده کرده است، اما این طرح ها باید پس از تایید بانک برای تامین مالی به صندوق ارسال شود.

- افزایش دو برابری سرمایه گذاری در تولید 2 هزار مگاوات برق / سقف اعتباری بانک ها در پروژه های نیروگاهی

بخشی از برق نیروگاه های تجدیدپذیر در تابستان 1404 هجری قمری وارد مدار می شود.

میرمحمدصادقی با بیان اینکه صندوق توسعه ملی در ابتدای زنجیره نیست، گفت: ابتدا متقاضی به وزارت نیرو یا بانک امل مراجعه می کند و درخواست خود را ارائه می دهد از طرف وزارت نیرو و بانک امل، هویت پروژه از سوی بانک به صندوق ارسال می‌شود و در صورت تکمیل پرونده در کمتر از یک هفته، صندوق تاییدیه اولیه را صادر می‌کند.

وی با اشاره به اینکه دو نیروگاه با ظرفیت 40 مگاوات از نیروگاه های تجدیدپذیر مدارک خود را تکمیل کرده اند، تصریح کرد: این دو نیروگاه تا چند روز آینده تسهیلات خود را دریافت خواهند کرد و امیدواریم با توجه به تجهیزات آنها این امر محقق شود. آماده است، تا سال 2020. پایان سال تولید را وارد کنید.

وی ادامه داد: همچنین به زودی برای حدود 1500 مگاوات برق تامین اعتبار می شود که امیدواریم در دوره پیک مصرف سال آینده (تابستان 1404 هجری قمری) آماده بهره برداری شود.

عضو هیئت عامل صندوق توسعه ملی افزود: 1500 مگاوات دیگر نیز در مرحله تکمیل اسناد و مدارک و اوراق خود هستند که هر زمان که مدارک آنها تکمیل شود به سرعت در صندوق تکمیل می شود.

2. دو برابر شدن سقف اعتباری بانک ها برای پروژه های نیروگاهی

میرمحمد صدیقی درباره اقدامات انجام شده برای تسریع در بازپرداخت تسهیلات پروژه های نیروگاهی توضیح داد: سقف اعتباری بانک ها برای نیروگاه ها را دو برابر کردیم. یعنی اگر بانک 1 میلیارد اعتبار داشته باشد اجازه می دهیم تا سقف 2 میلیارد دلار درخواست ارسال کند و محدودیتی برای نیروگاه ها وجود ندارد و گفتیم هر متقاضی واجد شرایط بانک عامل است و چه کسی می تواند. با پرداخت اقساط در تاریخ تعیین شده، صندوق مایل به تامین مالی آن متقاضی است.

عضو هیأت عامل صندوق توسعه ملی ادامه داد: ساخت نیروگاه سیکل ترکیبی خوزستان هم اکنون در حال تکمیل است و حدود 160 میلیون دلار برای تولید 340 مگاوات برق در این نیروگاه تأمین اعتبار شده است و آمادگی داریم. درخواست را بررسی و در صورت عدم موافقت در دستور کار قرار دهد.»

میرمحمد صدیقی درباره مجموع اعتبارات اختصاص یافته از سوی صندوق برای تامین ارز مورد نیاز نیروگاه ها گفت: از نظر ارزشی هر مگاوات با تایید وزارت نیرو تقریباً 500 هزار دلار نیاز دارد، یعنی اگر بخواهیم 5000 مگاوات برق جدید داشته باشیم بین 2 تا 2.5 میلیارد دلار ارز نیاز داریم. بنابراین، زمانی که وزارت انرژی پروژه را تایید کرد و صلاحیت متقاضی را تایید کرد و بانک مدارک لازم را گرفت، صندوق احتیاط باید ارز مورد نیاز آن پروژه را پرداخت کند.

وی خاطرنشان کرد: در سال 1403 هجری شمسی با وزارت نیرو هماهنگی شد که هر میزان درآمد نیروگاه های تولید برق از این وزارتخانه باید به حساب معینی واریز شود و بانک موظف است 70 درصد آن را خریداری کند. از طریق بانک مرکزی برای پرداخت بدهی نیروگاه داران و واریز آن به حساب صندوق و 30 درصد مابقی آن برای پرداخت هزینه ها اعم از نگهداری تجهیزات و حقوق در همان نیروگاه هزینه می شود.

عضو کمیته اجرایی صندوق توسعه ملی تصریح کرد: هر متقاضی از بخش خصوصی یا موسسات دولتی غیردولتی که طرح صنعتی با توجیه اقتصادی ارائه کند با تایید بانک شاغل در صندوق و صندوق به سرعت ارائه می شود. ، و منابع لازم به آنها تخصیص می یابد.

ورود به صندوق برای سرمایه گذاری در بخش نفت و گاز

وی با بیان اینکه صندوق توسعه ملی به دلیل اخذ مجوزهای لازم به عنوان سرمایه گذاری وارد حوزه نفت و گاز شد، افزود: به عنوان مثال صندوق توسعه ملی بخش بزرگی از کسری گاز کشور را در میادین نفتی حموروی و مرکز جداسازی تابناک تولیدکننده گاز که اخیراً به بهره برداری رسیده است، جبران می کند.

میرمحمدصادقی گفت: صندوق توسعه ملی حدود 180 میلیون دلار در پروژه میدان نفتی یاران و حدود 100 میلیون دلار در یک شرکت دارویی تولید کننده داروهای سرطان سرمایه گذاری کرد.

وی تاکید کرد: همچنین در حوزه خارجی، در ونزوئلا، بخش خصوصی در صنعت پتروشیمی این کشور سرمایه گذاری کرد که صندوق متعهد به تامین مالی آن شد.

منبع: https://www.irna.ir/news/85697187/%D8%B3%D8%B1%D9%85%D8%A7%DB%8C%D9%87-%DA%AF%D8%B0%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D8%AA%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AF-%DB%B2-%D9%87%D8%B2%D8%A7%D8%B1-%D9%85%DA%AF%D8%A7%D9%88%D8%A7%D8%AA-%D8%A8%D8%B1%D9%82-%D8%B3%D9%82%D9%81-%D8%A7%D8%B9%D8%AA%D8%A8%D8%A7%D8%B1-%D8%A8%D8%A7%D9%86%DA%A9-%D9%87%D8%A7-%D8%AF%D8%B1-%D8%B7%D8%B1%D8%AD-%D9%87%D8%A7%DB%8C