موسوی افزود: این منطقه ویژه اقتصادی با یک هزار و ۴۰۰ هکتار مساحت در مرز بین استانهای تهران و استان مرکزی قرار گرفته و بخش خصوصی تاکنون بیش از ۱۲۰ هزار میلیارد ریال برای زیرساختهای آب، فاضلاب، برق، گاز، راه و آماده سازی اراضی آن سرمایهگذاری کرده و اتمام تمام این زیرساختها نیازمند ۵۰ هزار میلیارد ریال دیگر است.
وی تصریح کرد: افزون بر یک سوم صادرات غیرنفتی کشور از طریق مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور انجام شده و بیش از ۷۰ درصد ترانزیت کشور به این مناطق اختصاص دارد و بخش عمدهای از سرمایهگذاری خارجی که وارد کشور میشود در همین مناطق انجام شده و بر این اساس دولت اهمیت خاصی برای مناطق آزاد و ویژه قائل است و مناطق آزاد و ویژه را به چشم موتور محرکه اقتصاد کشور میداند.
وی تصریح کرد: منطقه ویژه اقتصادی ایرانیان(آیلند) پس از افتتاح، قابلیت ایجاد ۱۲۰ هزار نفر اشتغال به صورت مستقیم و غیر مستقیم را در بخش گردشگری به ویژه خدمات تفریحی و ورزشی را دارد.
وی گفت: این ظرفیت در این منطقه ویژه برای مردم ایران فراهم شده است تا از کاربریهای ایجاد شده استفاده کنند و حتی برای سکونت هرچند محدود و نیز تفریحات، فعالیتهای ورزشی، علمی و … از آن بهرهبرداری کنند.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی در ادامه با اشاره به رویکرد حمایتی دولت از مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور گفت: دولت سیزدهم برای مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی دو ویژگی شامل بهشت سرمایهگذاری و نیز تیم ملی اقتصاد بین الملل جمهوری اسلامی ایران قائل است و این مناطق را بهترین کانون و هدف سرمایهگذاری میداند.
مشاور رئیس جمهور در ادامه با اشاره به اصلاح قوانین مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور گفت: در همین رابطه لایحهای در حال آماده سازی است که مراحل پایانی را طی میکند و به نوعی این لایحه بازگشت اساسی به نظریه پایه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی است.
وی با تاکید بر توسعه زیرساختها و اماکن ورزشی در مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی کشور گفت: در برخی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی امکانات ورزشی به گونهای فراهم شده که از ظرفیت برگزاری مسابقات ملی فوتبال، تنیس، اتومبیلرانی و … برخوردارند. در فوتبال دو تیم صنعت نفت آبادان و ملوان بندرانزلی از تیمهای مورد حمایت مناطق آزاد آبادان و انزلی هستند.
حجتالله عبدالملکی یکشنبه، سوم دیماه ۱۴۰۲ در آیین افتتاح مجموعه ورزشی کارتینگ منطقه ویژه اقتصادی سرزمین ایرانیان (آیلند) شهرستان زرندیه در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه ۴۸ منطقه آزاد تجاری و ویژه اقتصادی فعال در کشور وجود دارد، اظهار کرد: منطقه ویژه اقتصادی سرزمین ایرانیان یکی از فعالترین مناطق ویژه اقتصادی کشور در مجاورت پایتخت است که با کاربری گردشگری فعالیت خود را آغاز کرده و در ادامه در بخش بهداشت و درمان، علم و فناوری فعال خواهد شد.
وی با بیان اینکه منطقه ویژه اقتصادی سرزمین ایرانیان یکی از مناطق ویژه پرافتخار و نمونه در سطح بینالمللی است، تصریح کرد: سرمایهگذاری بالایی در این منطقه ویژه به منظور تامین زیر ساخت برای حضور سرمایه گذاران در این منطقه ویژه اقتصادی انجام شده است.
وی اضافه کرد: منطقه ویژه اقتصادی ایرانیان(آیلند) زرندیه تنها منطقه ویژه گردشگری در کشور است که فازهای مختلف آن در بخشهایی نظیر مجموعههای تجاری، تفریحی، ورزشی و منطقه ویژه، دهکدههای تخصصی و گلف، ویلایی تماتیک با سرمایهگذاری بخش خصوصی در حال احداث است.
مشاور رئیس جمهور در ادامه گفت: اغلب مناطق آزاد و تعداد محدودی از مناطق ویژه اقتصادی کشور از امکانات ورزشی خوبی حتی در تراز جهانی برخوردار هستند و این زیرساختها میتواند به ورزش قهرمانی کشور کمک کند. بخشی از وظایف مناطق آزاد و تجاری در حوزه گردشگری است و ورزش یکی از سرشاخههای اصلی صنعت گردشگری به شمار رفته و حوزه ورزش قهرمانی از نظر اقتصادی گردش اقتصادی بسیاری بالایی دارد.
به گزارش ایسنا، مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی سرزمین ایرانیان(آیلند) زرندیه هم در این آیین گفت: مجموعه ورزشی کارتینگ این منطقه ویژه به طول ۲ هزار و ۵۰۰ متر بزرگترین در ایران و یکی از استانداردترین مجموعههای خاورمیانه بوده که قابلیت برگزاری مسابقات بینالمللی و جهانی را دارد.
وی با اشاره به روند رو به رشد این منطقه ویژه اظهار کرد: منطقه ویژه اقتصادی سرزمین ایرانیان در آینده نزدیک به یک منطقه ویژه اقتصادی نمونه در سطح جهان تبدیل خواهد شد.
عبدالملکی با اشاره به اینکه در حوزه برگزاری مسابقات ورزشی با تمرکز بیشتر بر مسابقات اتومبیلرانی اتفاقات بزرگی در این منطقه رخ داده است، افزود: مجموعه ورزشی کارتینگ که دارای بالاترین استانداردهای جهانی است آمادگی برگزاری مسابقات بینالمللی را براساس شاخصهای برگزاری مسابقات جهانی اتومبیلرانی دارد و یک افتخار برای ورزش جمهوری اسلامی ایران محسوب میشود.
انتهای پیام