وی ضمن اشاره به اقدام بانک مرکزی طی روزهای گذشته در خصوص حراج شمش طلا در مرکز مبادله ارز و طلا، گفت: این اقدام بانک مرکزی و همچنین واگذاری سکه که قرار است از ١٣ اسفند ماه در مرکز مبادله سکه و طلا انجام شود، سبب شده است که بازار به نوعی از هیجانات کاذب دوری داشته باشد و در حالیکه حباب سکه طی ماههای گذشته با افزایش شدیدی همراه شده بود، در روزهای پایانی سال(برخلاف روال سالهای گذشته که حباب سکه بزرگتر میشد) رو به کاهش بگذارد.
وی افزود: در این هفته قیمت هر مثقال طلای آب شده (١٧ عیار) که حباب آن به دلیل واگذاری شمش طلا طی روزهای گذشته به صفر سیده است، با ١٩٠ هزار تومان افزایش (به دلیل افزایش بهای اونس جهانی طلا) به ١٢ میلیون و ٣٢٠ هزار تومان رسید. هر گرم طلای ١٨ عیار نیز بطور متوسط با ۴۴ هزار تومان افزایش، دو میلیون و ٨۴۴ هزار تومان به ازای هر گرم مبنای معاملات طلا در پایان هفته قرار گرفته است.
کشتیآرای در رابطه با آخرین قیمت سکه و طلا در بازار و تغییرات آن نسبت به ابتدای هفته، گفت: باتوجه به افزایش قیمت اونس جهانی طلا و نوسانات افزایشی (هرچند کمتر نسبت به هفتههای پیشتر) نرخ ارز در داخل، هر قطعه سکه تمام طرح جدید با ٢۵٠ هزار تومان افزایش نسبت به ابتدای هفته در آخرین معاملات روز گذشته (پنجشنبه) ٣٣ میلیون و ٢۵٠ هزار تومان قیمت داشت و هر قطعه سکه تمام طرح قدیم با ۴٠٠ هزار تومان افزایش هفتگی به ٣١ میلیون و ٣٠٠ هزار تومان رسید. نیم سکه نیز با ١۵٠ هزار تومان افزایش به ١٨ میلیون و ۶٠٠ هزار تومان و ربع سکه با ٢٠٠ هزار تومان افزایش نسبت به ابتدای هفته به ١١ میلیون ۶٠٠ هزار تومان در پایان هفته افزایش بها داشتهاند. سکههای یک گرمی بانک مرکزی نیز در آخرین معاملات روز گذشته شش میلیون تومان دادوستد شد که نسبت به ابتدای هفته ١٠٠ هزار تومان رشد بها داشته است.
این کارشناس بازار سکه و طلا تصریح کرد: همانطور که اشاره شد، در حالیکه شرایط بازار بگونهای است که در ماه پایانی سال و پیش از ماه رمضان و باتوجه به شرایط اجتماعی کشور قرار داریم، اما علیرغم وجود تقاضا، شرایط بازار طبیعی است و قیمتها از ثبات نسبی برخوردار هستند و افزایش تقاضا سبب افزایش کاذب قیمتها نشده است؛ فلذا به نوعی میتوان گفت که قیمتها واقعی هستند.
این کارشناس بازار سکه و طلا ادامه داد: در یک هفته اخیر، قیمت جهانی طلا با ١۶ دلار افزایش به ٢٠٢٩ دلار رسید، اما برخلاف بهای طلای جهانی، قیمت ارز در داخل نوسانات کمی داشت و از ثبات نسبی برخوردار بود که سبب شد به نوعی تقریباً همپوشانی داشته و ثبات نسبی ایجاد کنند.
انتهای پیام