دبیر ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر همچنین نظارت بر سرویسهای بهداشتی و نمازخانهها را یکی دیگر از اولویتهای ستاد سفر عنوان کرد و افزود: با فعالیت کمیته نظارت بر سرویسهای بهداشتی با همکاری ستاد اقامه نماز و ماموریت ویژه وزارتخانه مبنی بر پیگیری این موضوع، درصدد هستیم تا در نوروز ۱۴۰۳ اقدامی شایسته در این زمینه انجام شود.
فاطمی همچنین با توجه به روند تغییرات آب و هوا در مقاصد سفر نوروز ۱۴۰۳ اظهار کرد: با بررسی پیشبینی وضعیت آب و هوایی و گرمایش بیسابقه، احتمال مساعد بودن استانهای غربی برای میزبانی از گردشگران در نوروز وجود دارد و به نوعی میتوان گفت تمام استانهای کشور با استقبال گردشگران مواجه خواهند شد.
معاون گردشگری با بیان اینکه باید در انتظار تعطیلات پیش از موعد سال ۱۴۰۳ باشیم، اظهار کرد: نگاه به تعطیلات دو ماه بهمن و اسفند و نیز ماه رمضان نشان میدهد که ما باید به استقبال سفرهای هموطنان درماههای پایانی سال برویم.
انتهای پیام
منبع: https://www.isna.ir/news/1402092316757/%DA%86%D9%86%D8%AF-%D9%BE%DB%8C%D8%B4-%D8%A8%DB%8C%D9%86%DB%8C-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%B3%D9%81%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%86%D9%88%D8%B1%D9%88%D8%B2%DB%8C-%DB%B1%DB%B4%DB%B0%DB%B3
ستادهای هماهنگی خدمات سفرهای نوروزی در سالهای گذشته از ۲۵ اسفندماه آغاز به کار میکرد و امسال زودتر از موعد فعالیت خود را از سرگرفته است.
فاطمی یادآور شد: در دستورالعمل مدیریت سفر سال ۱۴۰۳ تلاش شده است تا علاوه بر وظایف ذاتی دستگاههای اجرایی عضو، مسئولیت هر یک متناسب با نیاز ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر تعریف شود تا در کنار فعالیت کمیتههای ستاد مرکزی و اقدامات اجرایی ویژه هر کدام خدمترسانی مطلوب به هموطنان انجام شود.
مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی افزود: برپایی چادرهای عشایر، ایستگاههای اطلاعرسانی با محوریت معرفی جاذبهها و امکانات اقامتی استانها و نیز ارائه خدماتی از جمله امداد و نجات، اورژانس و همچنین قرار گرفتن امکانات رفاهی شامل سرویسهای بهداشتی در توقفگاههای پیشبینیشده در ۳۰ کیلومتری استانها، که بیش از ۶۰ درصد تصادفات جادهای در آن محدوده رخ میدهد، سبب ترغیب هموطنان به توقف خواهد شد.
او ادامه داد: با توجه به اینکه طبق پیشبینیهای صورت گرفته از ابتدای بهمن تا پایان فروردین ماه با استقبال سفرهای مردمی روبهرو خواهیم بود، لذا این موضوع الگوی متفاوتی از توزیع سفرها را در ستاد سفر بعد از ایام کرونا نشان میدهد و نیازمند تمهیدات متفاوتی است.
دستورالعمل مدیریت سفرهای سال آینده تهیه شد
ستاد هماهنگی خدمات سفرهای نوروزی ۱۴۰۳ زودتر از موعد آغاز به کار کرد، درحالیکه پیشبینی معاونت گردشگری بر افزایش سفر با خودروهای شخصی است و از این رو، مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی از تهیه دستورالعمل مدیریت سفرهای سال آینده خبر داد.
دبیر ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر درباره تهیه دستورالعمل مدیریت سفر سال ۱۴۰۳ گفت: توجه به تقارن ماه رمضان و نوروز، حفظ شئونات این ماه، پذیرایی از گردشگران با افطاری ساده و اجرای برنامههای فرهنگی، تهیه کشیک واحدهای پذیرایی و اقامتی، فعالیت مستمر کمیته نظارت و نیز فعالیت کمیته نظارت بر سرویسهای بهداشتی و نمازخانههای بینراهی بخشی از اقدامات ویژه ستادهای اجرایی هماهنگی خدمات سفر استانها در تعطیلات پیش رو به شمار میآید.
شالبافیان با توجه به این پیشبینی، ستادهای اجرایی سفر در استانها را نسبت به طراحی الگوی متفاوت سفر در سال جدید و تجهیز و فراهم کردن اسکانهای اضطراری، در دوره زمانی گستردهتر از نوروز سفارش کرد.
فاطمی با بیان اینکه برای تعطیلات نوروز ۱۴۰۳ علاوهبر ۳۰ کیلومتری شهرها، نقاط حادثهخیز نیز برای برپایی توقفگاهها استفاده خواهد شد، گفت: با همکاری سازمان راهداری بیشترین نقاط حادثهخیز در سطح کشور در حال احصا است تا علاوه بر توقفگاههای ۳۰-۶۰، ایستگاههای مشابه در این نقاط مستقر شود.
به گزارش ایسنا، پنجاه و هشتمین جلسه ستاد هماهنگی خدمات سفر با محوریت نوروز ۱۴۰۳ برگزار شد و علیاصغر شالبافیان ـ رئیس ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر و معاون گردشگری ـ گفت: پیشبینی ما این است که با توجه به توزیع زمانی و تعداد کم روزهای تعطیل از ابتدای امسال، تقاضای سفر بهویژه با خودرو شخصی تقاضای انباشتشدهای است که باید مدیریت شود.
رئیس ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر به تمام اعضا و مدیران استانی تاکید کرد: مبادا با استقبال سفرهای گسترده روبهرو شویم، اما پیشبینی مطلوبی در این زمینه نداشته باشیم، لذا این موضوع باید مورد اولویت مدیریت ستادهای استانی قرار گیرد.
سید مصطفی فاطمی فیروزآبادی، دبیر این ستاد با تشریح اهم موضوعات دستورالعمل مدیریت سفر گفت: با توجه به اینکه ۶۰ درصد تصادفات جادهای در ۳۰ کیلومتری مبادی ورودی شهرها رخ میدهد و پیرو تجربه موفق کمپین ۳۰-۶۰ در سال گذشته، مصوب شده است در نوروز ۱۴۰۳ با تشکیل کمیته ۳۰-۶۰ و مشارکت جدی ۲۷ دستگاه اجرایی دولت به عنوان اعضای ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر علاوهبر برپایی استراحتگاهها به منظور ترغیب مسافران به توقف، نقاط حادثهخیز نیز احصا شود تا اقداماتی مشابه برای افزایش ایمنی و سلامت هموطنان در دستور کار قرار گیرد.