به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران از پایگاه اطلاع رسانی دولت، امروز دوشنبه پنجم دی ماه 1403 هجری شمسی طی سخنانی در حاشیه مراسم امضای تفاهم نامه بین این وزارتخانه و معاون رئیس جمهور. وی در جمع خبرنگاران این تفاهم نامه را با معاونت علمی ریاست جمهوری امضا کرد، از جمله: در راستای حمایت از محصولات دانش بنیان تولید شده توسط نخبگان جوان کشور است هدف تقویت و افزایش قدرت شرکت های دانش بنیان به حدی است که بتوانند محصولات خود را در سطح جهانی به فروش برسانند و حتی به تولید فرامرزی دست یابند.
وی افزود: به نظر من با توجه به شرایط ممنوعیت این فرصت بسیار خوبی است تا بتوانیم در ازای توسعه صادرات محصولات و قطعات مورد نیاز کشور را از طریق ترخیص وارد کنیم. این محصولات.” “.
همتی ادامه داد: خوشبختانه اخیراً معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان تلاش های خوبی در این زمینه داشته است و امیدواریم بتوانیم صادرات محصولات دانش بنیان خود را در حد توان گسترش دهیم.
وزیر اقتصاد تصریح کرد: این قرارداد در سطح محصولات کوچک شرکت های دانش بنیان کار می کند و در سطح کشورهای همسایه نیز می توانیم آن را توسعه دهیم.
همتی گفت: در حال حاضر واردات کشورهای همسایه بیش از هزار میلیارد دلار است و مجموع صادرات ما به این کشورها تنها 27 میلیارد دلار است، در حالی که با تکیه بر صادرات می توانیم به سطح صادرات خود بسیار فراتر از این تعداد برسیم. توانایی شرکت های دانش بنیان
وزیر اقتصاد به بازدید خود از نمایشگاه «ایران سوخت» اشاره کرد و افزود: بر اساس آنچه امروز در نمایشگاه «ایران سوخت» دیدیم، پتانسیل بسیار بالایی برای این نوع صادرات در کشور وجود دارد.
همتی بیان کرد: یکی از مهم ترین دغدغه های شرکت های دانش بنیان حاضر در نمایشگاه واردات کالاهای خارجی مشابه محصولاتی که تولید می کنند از طریق برخی دستگاه ها است و ما تمام تلاش خود را برای جلوگیری از این امر انجام خواهیم داد.
وی یادآور شد: البته بخشی از دلیل این امر به دلیل سرکوب نرخ ارز است که واردات محصولات مشابه را ارزان می کند و توان رقابت را از شرکت های دانش بنیان ما سلب می کند.
وزیر اقتصاد افزود: خوشبختانه این اتفاق با تصمیم دولت در خصوص ارز توافقی تقریبا بعید است و امیدواریم شاهد توقف واردات کالاهای تولیدی شرکت های دانش بنیان در داخل کشور باشیم.
وی بیان کرد: در این زمینه شرکت مادر سرمایه گذاری خارجی ایرانیان (IFIC) در خدمت شرکت های دانش بنیان است و ما نیز از آن حمایت می کنیم تا با قوت بیشتری به وظایف خود در این راستا عمل کند.
وزیر اقتصاد در پاسخ به سوالی درباره سرمایهگذاریهای وزارت اقتصاد از طریق IFIC در کشورهای خارجی گفت: بحث سرمایهگذاریهایی که از طریق شرکت مادر تخصصی سرمایهگذاریهای خارجی ایران انجام میشود، بیشتر یک بحث بینالمللی است و ما مشارکت و به اشتراک گذاشتهایم. با دولت های خارجی از جمله بانک توسعه ایران و مصر که 40 درصد در اختیار ایران است و در برخی کشورهای دیگر از جمله پاکستان نیز سرمایه داریم.
همتی در پاسخ به سوال دیگری گزارش ها مبنی بر توقف جلسات شورای وفد را تکذیب کرد و گفت: فقط جلسات هیات عالی این شورا مدتی است که تشکیل نشده است و از هفته آینده دوباره کار آغاز می شود.
وی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه قانون تامین مالی تولید در حال تکمیل است، گفت: متون این قانون از جمله کنترل های تصویب آن که شب گذشته در شورای دولت ارائه و بررسی شد، اکنون در حال تکمیل است. برخی از مفاد آن که قبلاً اجرا شده است نیز فعال شده است، از جمله تأمین مالی زنجیره تولید بر اساس اسناد اعتباری که اجرا میشود.
وزیر اقتصاد با تایید خبر توقف کوتاه مدت صدور مجوزهای تجاری، این موضوع را ناشی از برخی ابهامات ناشی از اعتراض برخی نهادها دانست و گفت: دستور آغاز روند بررسی و صدور مجوزهای تجاری را از سه هفته پیش صادر کرد. .
منبع: https://www.irna.ir/news/85692130/%D9%87%D9%85%D8%AA%DB%8C-%D8%B3%D8%B1%DA%A9%D9%88%D8%A8-%D9%86%D8%B1%D8%AE-%D8%A7%D8%B1%D8%B2-%D8%AA%D9%88%D8%A7%D9%86-%D8%B1%D9%82%D8%A7%D8%A8%D8%AA-%D8%B1%D8%A7-%D8%A7%D8%B2-%D8%B4%D8%B1%DA%A9%D8%AA-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AF%D8%A7%D9%86%D8%B4-%D8%A8%D9%86%DB%8C%D8%A7%D9%86-%D9%85%DB%8C-%DA%AF%DB%8C%D8%B1%D8%AF