به گزارش ایسنا، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، کنترلهایی را اعمال کرده است که توانایی چین برای تامین تراشههای پیشرفته مورد استفاده در مدلهای هوش مصنوعی و کاربردهای نظامی را محدود میکند. اما پکن با سرازیر کردن میلیاردها دلار پول به کارخانههای تولید تراشههای قدیمی که ممنوع نشدهاند، واکنش نشان داده است. این تراشهها همچنان برای اقتصاد جهانی ضروری بوده و قطعه مهمی برای همه محصولات از تلفنهای هوشمند گرفته تا خودروهای برقی و سخت افزار نظامی، محسوب میشوند.
شرکتهای غربی ممکن است برای این نیمهرساناها، به چین متکی شوند. خرید چنین قطعات فناوری از چین، ممکن است ریسکهای امنیت ملی ایجاد کند به خصوص اگر این قطعه سیلیکونی، در تجهیزات دفاعی استفاده شود.
اهمیت تراشههای قدیمی در شوکهای عرضهای منعکس شد که فعالیت شرکتهایی نظیر اپل و خودروسازان را در اوج بحران همهگیری کووید ۱۹ مختل کرد. کمبود تراشهها، باعث از دست رفتن میلیاردها دلار فروش شرکتها شد. قطعات ساده مانند مدارهای مدیریت نیرو برای محصولاتی مانند تلفنهای هوشمند و خودروهای برقی و همچنین دستگاههای نظامی مانند موشکها و رادار، ضروری هستند.
به گفته منابع آگاه، مقامات آمریکا و اتحادیه اروپا از این بیم دارند که اقدام چین برای تسلط بر این بازار، برای دلایل اقتصادی و امنیتی است. آنها نگرانند که شرکتهای چینی در آینده، به دامپینگ تراشههای قدیمی در بازار جهانی اقدام کرده و رقیبان خود را از کسب و کارهایی مانند صنعت خورشیدی، حذف کنند.
پیشرفتهترین نیمهرساناها، قطعاتی هستند که با استفاده از فناوری سه نانومتری تولید میشوند. اما تراشههای نسل قدیمی، با تجهیزاتی تولید میشوند که از فناوری ۲۸ نانومتری یا بالاتر استفاده میکنند که بیش از یک دهه از عمر آن میگذرد.
جینا ریموندو، وزیر بازرگانی چین در میزگردی که هفته گذشته در موسسه امریکن اینترپرایز برگزار شد، به این مشکل اشاره کرد و گفت: میزان پولی که چین برای ظرفیت مازاد تولید تراشههای قدیمی اختصاص داده، مشکلی است که باید به آن فکر کنیم و با متحدانمان برای واکنش به موقع، دست به کار شویم.
آمریکا و اروپا تلاش میکنند تولید داخلی تراشه را توسعه داده و وابستگی به آسیا را کاهش دهند. دولتهای غربی برای حمایت از کارخانههای بومی، منابعی را اختصاص دادهاند که شامل بودجه ۵۲ میلیارد دلاری دولت بایدن تحت قانون “تراشهها و علم” بوده است.
انتهای پیام