به گفته رئیس کل بانک مرکزی، مذاکره برای ایجاد کانال مشترک مالی محور اصلی مذاکراتی بود که در حاشیه نشست روسای بانکهای مرکزی کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی انجام شد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، محمدرضا فرزین در حاشیه نشست روسای بانک های مرکزی کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی گفت: هدف اولیه از حضور در اجلاس بانک های مرکزی کشورهای اسلامی، در شهر استانبول ترکیه برگزار شد و در مورد توسعه روابط پولی و بانکی با کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی گفتگو و تبادل نظر شد. علاوه بر این نشست، مذاکراتی با مقامات بانک مرکزی کشورهای عضو از جمله ترکیه نیز انجام خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه تجارت ایران با کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در شش ماه گذشته رشد خوبی داشته است، تصریح کرد: استفاده از روشهای تسهیل نقل و انتقال پول برای گردشگران و تجار و همچنین تسویه حسابها از دیگر موارد است. و سایر موضوعات مطرح شده در این جلسه.
رئیس کل بانک مرکزی افزود: موضوع دیگری نیز در این جلسه مطرح شد که استفاده از هوش مصنوعی است. ایران در این زمینه تجربه خوبی دارد و واحد هوش مصنوعی در بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ایجاد شده است که می توان از آن در موضوعاتی مانند پولشویی و ردیابی تراکنش های مشکوک استفاده کرد. در این راستا از تجربیات کشورهای دیگر استفاده خواهیم کرد و تجربه بانک مرکزی ایران ارائه خواهد شد.
فرزین درباره ایجاد کانال مالی مشترک بین کشورهای اسلامی و استفاده از پول ملی در مبادلات تجاری گفت: این موضوع به صورت چندجانبه مطرح نشد، بلکه در واقع به صورت دوجانبه با اعضای کشورهای بریکس مطرح شد و ما و آنها نیز در حال بررسی هستیم. ضرورت پیگیری و اجرای همکاری با کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی.
وی بیان کرد: استفاده از روشهای نوین برای تسهیل نقل و انتقالات مالی گردشگران و تجار و تسویه حسابها و مذاکرات دوجانبه و چندجانبه با روسای بانکهای مرکزی کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی به منظور ایجاد کانال مشترک مالی و استفاده از پول ملی در معاملات تجاری محور اصلی مذاکراتی است که در حاشیه اجلاس سران بانک های مرکزی کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی انجام می شود.
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به اینکه چشم انداز خوبی در حوزه تجارت و مبادلات با ترکیه وجود دارد، خاطرنشان کرد: بر اساس مذاکراتی که انجام دادیم، مقرر شد تیم هایی در سطح کارشناسی تشکیل و موضوعات مختلف بررسی شود. یکی از پیشنهادهای مهم ارائه شده در این زمینه، حرکت به سمت ارزهای محلی در معاملات دو کشور ایران و ترکیه و انجام معاملات ریالی و لیر است. ترکیه از این پیشنهاد استقبال کرد.
فرزین در پایان تائید کرد: در این گفتگوها پیشنهادات دیگری ارائه و مقرر شد پس از ارائه به تشریفات کارشناسی و با توجه به پیشرفت مراحل، اطلاع رسانی های لازم انجام شود.
انتهای پیام/
منبع: https://www.isna.ir/news/1403070907425/%D9%85%D8%B0%D8%A7%DA%A9%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%DB%8C%D8%AC%D8%A7%D8%AF-%DA%A9%D8%A7%D9%86%D8%A7%D9%84-%D9%85%D8%A7%D9%84%DB%8C-%D9%85%D8%B4%D8%AA%D8%B1%DA%A9-%D8%A8%DB%8C%D9%86-%DA%A9%D8%B4%D9%88%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D8%B3%D9%84%D8%A7%D9%85%DB%8C