محروم ترین استان های معدنی کرمان سهمی از هزاران میلیارد اعتبارات قانونی ندارند.

محروم‌ترین شهرستان‌های معدنی کرمان سهمی از هزاران میلیارد اعتبار قانونی ندارند

به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، سومین جلسه شورای معدن استان کرمان امروز در سال جاری با حضور استاندار کرمان، معاونین و سایر مسئولان در استانداری برگزار شد و سهم استان از اعتبارات معدنی مورد بحث و بررسی قرار گرفت. بر اساس اسناد بالادستی مانند برنامه هفتم توسعه و قانون بودجه.

براساس قانون، استان کرمان در سال جاری باید 13 میلیارد و 800 میلیارد ریال از حقوق دولت را جذب کند و 5 میلیارد و 710 میلیون ریال نیز سهم استان از سقف اعتبار یک درصدی فروش معادن برای جبران خسارت است. پس از آن طبق قانون باید حساب ها و گردش مالی موسسات اقتصادی به فرمانداری های معدنی بیاید و به این ترتیب استانداری می تواند با همکاری بانک ها از این اعتبارات برای تامین مالی پروژه ها و واحدهای کوچک و متوسط ​​و همچنین حمایت از آنها استفاده کند. . موسسات

مسئولان در این جلسه اعلام کردند که برخی از شهرستان های استان کرمان با وجود معادن بزرگ و آسیب های قابل توجهی که از فعالیت این معادن در شهر خود دارند، سهمی هزاران میلیارد ریالی از اعتبارات قانونی ندارند. از این معادن، شهر مقال راپور نیز از داشتن سالن ورزشی و مرکز درمانی مناسب محروم است.

13 هزار میلیارد ریال سهم دولت از حقوق معادن

در این جلسه مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کرمان با اشاره به حقوق دولت در قبال معادن در استان گفت: در سال های گذشته در بازگرداندن 15 درصد حقوق دولت با چالش هایی مواجه بودیم اما این امر در سال جاری شاهد افزایش حقوق معادن هستیم که مقرر شد این اعتبارات به مبلغ 13 هزار میلیارد ریال (حدود 6 درصد از این اعتبارات) بازگردد.

مهدی حسینی نژاد افزود: در پنج ماهه نخست امسال 32 هزار و 600 میلیارد ریال حق الامتیاز دولتی از معادن استان کرمان وصول و به خزانه کشور واریز شد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 16 هزار میلیارد ریال افزایش داشت.

میز و ژول جوهر باید زودتر سهم خود را بپردازند

وی گفت: توافق کردیم که سازمان امور مالیاتی طی 6 ماهه امسال به شرکت ها برای اخذ مالیات فشار نیاورد تا بتوانیم حقوق دولتی بیشتری دریافت کنیم و از شرکت مس و گلجوهر می خواهیم که بدهی های خود را در طول 6 ماهه پرداخت کنند. هفته آینده که برنامه جمع آوری 60000 ریال است امسال طی پنج ماه به یک میلیارد ریال خواهیم رسید.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استانداری کرمان تایید کرد: سهم استانداری کرمان از این اعتبارات حدود 13 هزار و 800 میلیارد ریال است که براساس قانون امسال می‌توانیم آن را به استانداری کرمان برگردانیم.

محروم ترین استان های معدنی کرمان سهمی از هزاران میلیارد اعتبارات قانونی ندارند.

حسینی نژاد، مدیرکل صامت (نفر دوم از راست) شورای معادن کرمان

در مورد انتقال حساب های ماینینگ چطور؟

حسینی نژاد گفت: استان در مسیر واگذاری گردش حساب موسسات و شرکت های اقتصادی است. بخش زیادی از آن به استانداری رسیده و بخشی دیگر واگذار می شود و برنامه داریم با کمک سیستم بانکی در استانداری به سود واحدهای کوچک و متوسط ​​استانداری برسیم.

وی با بیان اینکه این قانون در برنامه ششم توسعه وجود دارد و در برنامه هفتم توسعه یافته است، گفت: تفاهم نامه هایی در این بخش به صورت آزمایشی (نمونه) با همکاری بانک بازرگانی تنظیم شده و خواهد شد. توسط بانک مرکزی اجرا می شود. حداکثر تا پایان هفته آینده

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کرمان تصریح کرد: گردش مالی خوبی از شرکت های بزرگی گرفته ایم که می توانند کمک خوبی به استان کنند و طبق قانون مصوبات مناسب و معتبری گرفته ایم.

وی با اشاره به نظارت قضایی بر حساب ها گفت: پیشنهاد دادیم این تفاهم نامه ابتدا به شرکت مس و سپس به سایر شرکت ها تعمیم یابد. این اعتبارات باید برای تامین مالی واحدهای تولیدی کوچک و متوسط ​​و مسئولیت اجتماعی نهادهای حمایتی مانند کمیته امداد استفاده شود.

پنج هزار و 710 میلیارد ریال سهم کرمان یک درصد از فروش معادن است

حسینی نژاد به قانون فروش یک درصدی معادن اشاره کرد و گفت: این قانون حذف شد اما در برنامه هفتم اجرایی شد و اکنون می توانیم یک درصد از فروش معادن را به محل های آسیب دیده، هزینه و بخشی از آن پرداخت کنیم. آلودگی جبران خسارت می کند.

وی افزود: امسال در قانون بودجه پنج هزار و 710 میلیارد ریال در اختیار استان کرمان قرار گرفت که باید پیگیری کنیم و بر اساس اعلام خسارت وارده به تجهیزات از معادن و صنایع معدنی با تصویب قانون اساسی شورای منطقه ای معادن بر اساس قانون حداکثر با یک نفر. ما درصدی از فروش را می گیریم و هزینه بازسازی را پرداخت می کنیم.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کرمان بیان کرد: علوم پزشکی، منابع طبیعی و جهاد کشاورزی زیان خود را اعلام کردند.

سلب حق انتفاع از شورای معدن کرمان

وی خاطرنشان کرد: بر اساس حق انتفاع معادن می توانیم با مصوبه شورای معدن در استان کرمان 20 درصد مالیات سرمایه گذاری در استان را هزینه کنیم اما این اختیار از استان خارج شده است.

حسینی نژاد با اشاره به یازدهمین دستور کار شورای معادن استان کرمان گفت: طرح هایی مانند مسیر انتقال آب از خلیج فارس به سمت بردسیر در مداخله در چند منطقه معدنی بررسی شد. همچنین طرح معدنی و بتن سیال و طرح نهضت ملی مسکن کرمان با طرح های معدنی و غیرفلزی مغایرت داشت که در کارگروه مربوطه تذکر داده شد و با کار کارشناسی تصمیم به تفکیک آنها گرفت.

وی افزود: بر اساس مصوبه شورای تامین و با توجه به تبعات اجتماعی ناشی از معدن گوغر بافت، مقرر شد که زیان وارده به محیط زیست، منابع طبیعی و منابع آبی و خسارت باید جبران شود طبق قانون با آن برخورد کنید. در این زمینه باید نظر مسئولان در خصوص تمدید پروانه بهره برداری نیز جلب شود.

نمایندگان محیط زیست و منابع طبیعی در این جلسه نیز با تمدید مجوز در شهر بافت مخالفت کردند.

سهم استان های معدنی از وام های معدنی

همانطور که نماینده مردم استان های بافت، راپور و ارزویا در شورای اسلامی در این جلسه گفت: استان رابر زادگاه شهید سلیمانی نمونه ای است که 75 درصد از معادن دارالو را در خود جای داده است. باید مشخص شود که چه مقدار از آن در حساب های این شرکت واقع در رابر است و چه میزان از سهم این شهرستان از اعتبارات معدنی پرداخت می شود.

یاسر سلیمانی تصریح کرد: حداقل 30 تا 40 درصد از حساب های معدنی باید به استان های معدنی برود زیرا بسیاری از مناطق معدنی مانند راپور جزو محروم ترین استان های استان کرمان هستند و حتی مجموعه ورزشی و درمانی نداریم، در حالی که مردم خوشحال هستند مجتمع مس داراللو واقع شده است.

وی تاکید کرد: هزینه حداقل 30 درصد از حساب های معدنی در شهرهای معدنی و انتقال مابقی به مرکز استان.

نماینده مردم استان های بافت، رابر و ارزویا در شورای اسلامی نیز گفت: پوشش گیاهی و جنگلی معدن مرمر بافت به دلیل پوشش جنگلی زیاد است و محیط زیست و منابع طبیعی با گسترش بهره برداری از این معدن مخالفت کرده اند. مال من

استاندار کرمان نیز در این خصوص گفت: تولید مس در رابر به رقم بالایی نرسیده و همچنان مس در این شهرستان سرمایه گذاری می شود. اگر آب به معدن داراللو برسد و تولید شروع شود، معدن خوبی است و شکی نیست که پروژه های رابر سیتی باید توسط شرکت مس تامین شود. به هر حال استان کرمان باید با اولویت دادن به شهرهای معدنی از منابع شرکت های این استان بهره مند شود.

کارگران معدن با پرداخت حقوق دولتی موافقت کردند

نماینده شرکت ملی مس ایران نیز در این جلسه گفت: 17 هزار میلیارد ریال اعتبارات حقوق معادن دولتی را پرداخت کرده ایم و تا پایان هفته آینده 11 هزار میلیارد ریال دیگر را به استان کرمان واریز می کنیم و بعد از آن این طرح را برای سه ماه آینده اجرا خواهد کرد.»

وی ادامه داد: شرکت مس بر اساس میزان خسارت، آمادگی پرداخت یک درصد از فروش را دارد.

همانطور که نماینده شرکت گل جوهر در این جلسه گفت: دولت در سال 1402 هجری شمسی حق انتفاع را افزایش داد تا جایی که شرکت گل جوهر با مشکل مواجه شد و در این راستا 13 فقره چک به ارزش 10 هزار میلیارد ریال پرداخت کردیم که از این تعداد پنج فقره چک وجود دارد. تا به حال در پرداخت این چک ها تاخیری نداشته ایم.

وی بیان کرد: گل جوهر در شهرستان رابر با عنوان شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی یک هزار و 500 میلیارد ریال برای ساخت آزمایشگاه گیاهان دارویی سرمایه گذاری کرد.

پروانه ساخت کریدور سیرجان-شهربابک

نویدی نماینده مردم شهربابک در شورای اسلامی نیز در این جلسه گفت: در تامین مصالح مورد نیاز برای ساخت کریدور سیرجان – شهربابک مشکل جدی داریم که درخواست ما بود و مقرر شد این کار انجام شود. توسط شورای عالی معادن کشور بررسی شد، اما برای شروع پروژه مجوز موقت برای شرکت پیمانکاری صادر شد

به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، در این جلسه همچنین مداخله پروژه های غیرفلزی در مناطق معدنی، احداث پل در شرق شهر بم با همکاری معدن در آن منطقه و صدور آن بررسی شد. مجوز شرکت پیمانکاری پروژه کریدور شهربابک – سیرجان جهت جلوگیری از افزایش قیمت مصالح و اجرای … این پروژه به تصویب موقت رسیده است.

منبع: https://www.irna.ir/news/85583951/%D9%85%D8%AD%D8%B1%D9%88%D9%85-%D8%AA%D8%B1%DB%8C%D9%86-%D8%B4%D9%87%D8%B1%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D8%B9%D8%AF%D9%86%DB%8C-%DA%A9%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%B3%D9%87%D9%85%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D9%87%D8%B2%D8%A7%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D9%85%DB%8C%D9%84%DB%8C%D8%A7%D8%B1%D8%AF-%D8%A7%D8%B9%D8%AA%D8%A8%D8%A7%D8%B1