علیمحمدخان بهادر دیوان گجرات، مرآت احمدی، ج۲، ص۱۱۸، چاپ عبدالکریم بن نورمحمد و رحمة اللّه بن فتح محمد، چاپ سنگی بمبئی ۱۳۰۶ـ۱۳۰۷. احمد بن محمد مقیم هروی، طبقات اکبری، ج۱، ص۱۵۲، چاپ بی دی و محمدهدایت حسین، کلکته ۱۹۲۷ـ (۱۹۳۵). نرمافزار جاسوسی هر نوع فناوری یا برنامه روی کامپیوتر شماست که اطلاعات را بطور پنهانی جمعآوری میکند. بعضی نرمافزارهای جاسوسی فقط اطلاعات سیستمی شما را ردیابی میکنند – مانند نوع اتصال شما به اینترنت و سیستمعامل کامپیوترتان . بقیه نرمافزارهای جاسوسی اطلاعات فردی را جمعآوری میکنند ـ مانند ردگیری عادات و علائق شما در هنگام کار با اینترنت و یا گاهی بدتر، با فایلهای شخصی شما سروکار دارند. (چنانچه به یک شرکت اجازه جمعآوری دیتا را بدهید، دیگر نام این عمل جاسوسی نیست، بنابراین همیشه قبل از اجازه دادن، موارد افشای دیتا بصورت آنلاین را با دقت بخوانید).
عمرو بن بحر جاحظ، کتاب التاج فی اخلاق الملوک، ج۱، ص۱۶۹، چاپ احمد زکی باشا، قاهره ۱۳۳۲/۱۹۱۴. عمرو بن بحر جاحظ، کتاب التاج فی اخلاق الملوک، ج۱، ص۱۶۸ـ۱۶۹، چاپ احمد زکی باشا، قاهره ۱۳۳۲/۱۹۱۴. عمرو بن بحر جاحظ، کتاب التاج فی اخلاق الملوک، ج۱، ص۱۶۷ـ ۱۶۸، چاپ احمد زکی باشا، قاهره ۱۳۳۲/۱۹۱۴. (۲۴) عمرو بن بحر جاحظ، کتاب التاج فی اخلاق الملوک، چاپ احمد زکی باشا، قاهره ۱۳۳۲/۱۹۱۴. از همه مهمترباوجودیکه وی هیچچیزی درمورد جزییات و چگونگی دستگیری، شکنجه، سر به نیست کردنها و زنده به گور کردنهای رژیم دستنشانده روسها که مستقیم زیر نظر «اگسا»، «کام» و «خاد» صورت میگرفتباوجودیکه در معرض دید خواننده قرار نمیدهد. هنوز صدها خانواده از سرنوشت عزیزان و جگرگوشههای خود که توسط «اگسا»، «کام» و «خاد» دستگیر شده بودند، اطلاعی ندارند.
(۲۵) عبدالحی حسنی، الهند فی العهد الاسلامی، چاپ عبدالعلی حسنی و ابوالحسن علی حسنی ندوی، حیدرآباد دکن ۱۳۹۲/ ۱۹۷۲. (۱۱) فرخ بن مهدی امین الدوله غفاری، مجموعه اسناد و مدارک فرخ خان امین الدوله، قسمت ۱، چاپ کریم اصفهانیان و قدرت اللّه روشنی (زعفرانلو)، تهران ۱۳۵۸ ش. تیمور گورکان، تزوکات تیموری، ج۱، ص۲۱۶، تحریر ابوطالب حسینی تربتی به فارسی، آکسفورد ۱۷۷۳، چاپ افست تهران ۱۳۴۲ ش. تیمور گورکان، تزوکات تیموری، ج۱، ص۲۱۴، تحریر ابوطالب حسینی تربتی به فارسی، آکسفورد ۱۷۷۳، چاپ افست انواع جاسوسی تهران ۱۳۴۲ ش. هلال بن محسن صابی، رسوم دارالخلافة، ج۱، ص۷۲، چاپ میخائیل عوّاد، بغداد ۱۳۸۳/۱۹۶۴. عدم توجه جدّی به امر اطلاع رسانی و ارسال جاسوسان را یکی از علل سقوط امویان شمرده اند.
اتفاقا جاسوسان افغانی چه از جنس خلقی و پرچمی آن و چه از جنس تنظیمی آن خیلی ارزان و بیقیمت حاضر اند خود را به هر دم و دستگاهی بفروشند. خلقیها و پرچمیها اگر دیروز دست بالا نوکران «همسایه بزرگ شمالی» شان بودند، امروز با بیشرمی تمام به پای امریکا افتادهاند. سران تنظیمی هم از اول تا به حال جیرهخوار پدران خود در آیاسآی و سیآیای بودهاند و هم در زد و بند با کیجیبی قرار داشتهاند.
۱۰ – روشهای جاسوسان برا ارسال خبر
فصلنامه علمی مطالعات قدرت نرم فهرست مقالات
این وضعیت بعد از کودتای هفت ثور و روی قدرتشدن وطنفروشان خلقی و پرچمی رنگ دیگری به خود گرفت؛ تا کنون هم نامهای «اگسا»، «کام» و «خاد» رعشه بر اندام آنانی میاندازد که تجربه تلخ زندگی در زیر حاکمیت این دستگاههای خون و خیانت را داشتهاند. نهتنها در افغانستان، بلکه در اکثر کشورهایی که در آنها رژیمهای ضدمردمی و مستبد رویکار اند، جاسوسان دولت و در کل دستگاههای استخباراتی آن مورد تنفر مردم بوده، نام بهغایت بدی دارند. موساد اسراییل، سیآیای امریکا، آیاسآی پاکستان، کیجیبی شوروی، واواک ایران، امآیشش انگلستان، گشتاپوی آلمان هیتلری و… همه بهمثابه دستگاههای وحشتآفرین نماد بربریت و ضدیت با انسانیت اند چون تاریخچه تمامی اینان مملوست از خون و جنایت و وحشیگری.
۵.۲ – در دوره ساسانیان
جاسوس ، مأمور کسب اخبار و اطلاعات سرّی در زمینههای مختلف و ابلاغ آن به خلیفه و سلطان یا هرکسی که به وی مأموریت داده است. نیز شناخته میشود، نرمافزاری است که شرکتها برای تعقیب فعالیتهای وبگردی کاربران اینترنت استفاده می کنند. این شرکتها اغلب اطلاعات حاصل را به بازاریابان می فروشند و آنها کاربران را با تبلیغات خاص مورد هدف قرار میدهند – منظور تبلیغاتی است که با علائق کاربر مطابقت دارد و به احتمال زیاد برای وی جذاب است. یک شخص ثالث نیز می تواند نرمافزار جاسوسی را بدون آگاهی صاحب کامپیوتر نصب کند.
- نرمافزار جاسوسی هر نوع فناوری یا برنامه روی کامپیوتر شماست که اطلاعات را بطور پنهانی جمعآوری میکند.
- در این مقالات که شمار آنها تا کنون به سیزده رسیده، صالح تلاش نموده تا حوادث بعد از کودتای هفت ثور و نقش دستگاههای استخباراتی کشور را در آنها به تصویر بکشد.
- اما بتدریج کاربران از این نحو تبلیغ خسته شدهبودند و به این ترتیب تبلیغکنندگان در حال ورشکستگی بودند، زیرا میزان درآمد آنها متناسب با میزان کلیک از طرف بازدیدکنندگان بر روی تبلیغاتی بود که بر روی وبسایت خود قرار میدادند.
ابراهیم بن محمد بیهقی، المحاسن و المساوی، ج۱، ص۲۵۴، چاپ محمد ابوالفضل ابراهیم، قاهره (۱۳۸۰/۱۹۶۱). ابراهیم بن محمد بیهقی، المحاسن و المساوی، ج۱، ص۲۳۴، چاپ محمد ابوالفضل ابراهیم، قاهره (۱۳۸۰/۱۹۶۱). (۴۸) کیکاوس بن اسکندر عنصرالمعالی، قابوس نامه، چاپ غلامحسین یوسفی، تهران ۱۳۶۴ ش.
فصلنامه علمی مطالعات قدرت نرم
محمد بن محمد عمادالدین کاتب، البرق الشامی، ج۳، ص۱۴۹، ج ۳، چاپ مصطفی حیاری، عمان ۱۹۸۷. در کشورهای دیگر وقتی یک جاسوس مخصوصا از مقامات بلندپایهی دستگاه استخباراتی که اکثرا اطلاع نادر را در اختیار دارد، لب میکشاید و تجارب خود را مینویسد کوشش میکند تا پرده از آن رده جنایات بردارد که توسط حاکمان قدرت بهوسیله دستگاه جاسوسی انجام شدهاست. جاسوسان در دنیایی واقعی و در اذهان مردم اینگونه نیستند؛ ماهیت مخصوصا ردههای بالایی این دستگاههای جاسوسی تقریبا تمامی شان یکی است، همه معاملهگر و خودفروخته اند و آنانی که به ظاهر «باتمکین» و «قهرمان» مینمایند، در واقعیت و نهایت در خدمت مشتی از اربابان قدرت قرار دارند. جاسوسان سیایآی، آیاسآی، امایشش، کیجیبی، موساد، واواک، خاد، ساواک، میت، گشتاپو و دهها دم و دستگاه جاسوسی مخوف دیگر در طول تاریخ هیچگاهی بهخاطر وطن شان و مخصوصا منافع والای انسانی «وارد معامله» نشدهاند، اینان فقط در جهت منافع یک نظام سر تا پا غرق در جنایت «وارد معامله» شده و میشوند. این دستگاهها قبل از هر کسی دیگر زندگی را بر مردم وطن خود سخت ساخته و آنان را مورد شکنجه و آزار و اذیت قرار دادهاند.