در این روز هر سال که مصادف با 16 اکتبر است، موضوع “غذا” مورد توجه جهانیان قرار می گیرد، زیرا این روز به نام “روز جهانی غذا” نامگذاری شده است گرسنگی و سوء تغذیه، حمایت از دسترسی برابر به غذا و آب خوب برای همه، و افزایش آگاهی در این زمینه، تغییر سیاست و مشارکت جامعه را برای ایجاد یک سیستم غذایی انعطافپذیر و پایدار تشویق میکند.
به گزارش ایسنا، در تعاریف کنونی، “غذا” به هر ماده ای اطلاق می شود که برای تامین انرژی و حمایت تغذیه ای یک موجود زنده استفاده می شود. “غذا” نیز یکی از حقوق اساسی بشر به شمار می رود و بر اساس آنچه در سازمان ملل مقرر شده است، غذا به عنوان یک حق و نه یک امتیاز شناخته می شود. بر اساس آمارهای موجود، یک سوم جمعیت جهان با ناامنی غذایی مواجه هستند.
دولت ها باید ترتیبی اتخاذ کنند که همه افراد حداقل کالری مورد نیاز بدن را دریافت کنند
به مناسبت این روز به سراغ یکی از اعضای کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی رفتیم و از وی درباره اهتمام مجلس به موضوع غذا و کسب این حق در کشور پرسیدیم. علی رضا عباسی نماینده کرج، ایشتارد و فردیس در گفت وگو با ایسنا با بیان اینکه «یکی از مسائلی که در هر کشوری از اهمیت بالایی برخوردار است، موضوع امنیت غذایی است و مسئولان کشور متعهد به تامین امنیت غذایی مردم خود هستند. و تامین حداقل کالری لازم برای حفظ سلامتی افراد. بنابراین دولت ها باید تمهیدات لازم را انجام دهند تا همه افراد به ویژه افراد زیر خط فقر بتوانند حداقل کالری مورد نیاز بدن را به دست آورند تا دچار مشکلات تغذیه ای و سوء تغذیه نشوند.
وقتی از «غذا» صحبت می کنیم، باید به «سلامتی» آن هم توجه کنیم.
وی با تاکید بر اینکه امنیت غذایی موضوع دیگری است که باید در مقوله امنیت غذایی مورد توجه قرار گیرد، گفت: دسترسی به غذای سالم یکی از موضوعاتی است که متأسفانه در برخی جوامع به آن توجه نمی شود، در حالی که وقتی صحبت از «غذا» وقتی صحبت می کنیم، باید به «سلامتی» او نیز توجه کنیم. در این راستا مجموعه هایی در کشور مانند وزارت جهاد کشاورزی، سازمان حفظ نباتات، سازمان استاندارد و همچنین سازمان غذا و دارو وظیفه تامین و تامین سلامت “غذا” را بر عهده دارند و این تعدد نشان می دهد. تمایل کشور به ارائه غذای سالم
دلیل نامگذاری روز جهانی غذا اهمیت غذا در سلامت انسان است
عباسی در ادامه با اشاره به نامگذاری 25 آبان به عنوان روز جهانی غذا گفت: وجود روزی که در دنیا به نام روز جهانی غذا نامگذاری کرده ایم به دلیل اهمیت غذا در سلامت انسان است و در این راستا باید غذا تهیه کنیم و تلاش کنیم. تا از سلامت آن اطمینان حاصل شود و افراد جامعه از حداقل مواد غذایی و کالری لازم بهره مند شوند.
حداقل نیازهای افراد در زمینه “غذا” در کشور تامین می شود
وی در پاسخ به این سوال که آیا آماری از میزان گرسنگی در کشور وجود دارد؟ وی گفت: چنین خبری نیست، اما در مجموع می توان گفت یکی از برکات جمهوری اسلامی این است که از ابتدای انقلاب اسلامی ما نظام بر مبنای عدالت اجتماعی و دستیابی به اهداف اجتماعی شکل گرفته است. عدالت با این عدالت اجتماعی نهادها و سازمان هایی شکل گرفت و این نهادها و هر یک از دستگاه ها مسئولیت اقشار جامعه را بر عهده گرفتند. به عنوان مثال امروز کمیته امداد امام خمینی (ره)، بنیاد رفاه اجتماعی مستضعفان و ستاد اجرایی فرمان امام را داریم که وظیفه شناسایی افراد آسیب پذیر از نظر ظرفیت را بر عهده دارند. و همچنین حمایت از آنها در زمینه تامین غذا و مسکن. به نظر من با وجود چنین گروه هایی و همچنین فعالیت گروه های خیریه داخلی توانسته ایم حداقل دستمزد را در سیستم تامین کنیم. بنابراین، ممکن است در کشور ما گرسنگی وجود نداشته باشد، همانطور که گاهی در برخی کشورها وجود دارد. معتقدم اگرچه هنوز در این زمینه با مشکلاتی مواجه هستیم، در عین حال معتقدم علیرغم نهادها و سازمان هایی که با تفکر انقلابی در کشور شکل گرفته اند، حداقل افراد در حوزه «غذا» تامین می شود.
نمایندگان مجلس نگران اهمیت «غذا» و «تامین غذای سالم» هستند.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس با تاکید بر اهمیت اهمیت مجلس به مقوله «غذا» و «تامین غذای سالم» در کشور خاطرنشان کرد: یکی از مفاد برنامه هفتم توسعه، خودکفایی بیشتر در کشور است. بیش از 90 درصد محصولات اساسی کشاورزی، یعنی تمام مواد غذایی که در سفره های مردم استفاده می شود. علاوه بر برنامه هفتم، مجلس نمایندگان برنامه ها و قوانین دیگری را در زمینه تامین غذا و دسترسی به غذای سالم تصویب کرد که نشان دهنده علاقه نمایندگان مردم به اهمیت موضوع است.
انتهای پیام/
منبع: https://www.isna.ir/news/1403072519275/%D8%B9%D8%B6%D9%88-%DA%A9%D9%85%DB%8C%D8%B3%DB%8C%D9%88%D9%86-%DA%A9%D8%B4%D8%A7%D9%88%D8%B1%D8%B2%DB%8C-%D8%AD%D8%AF%D8%A7%D9%82%D9%84-%D9%86%DB%8C%D8%A7%D8%B2-%D8%A7%D9%81%D8%B1%D8%A7%D8%AF-%D8%A8%D9%87-%D8%BA%D8%B0%D8%A7-%D8%AF%D8%B1-%DA%A9%D8%B4%D9%88%D8%B1-%D8%AA%D8%A7%D9%85%DB%8C%D9%86