طرح تولید قرارداد گوشت قرمز چطور؟ / پیش بینی افزایش 27 هزار تنی گوشت در سال جاری

طرح تولید قرارداد گوشت قرمز چطور؟ / پیش بینی افزایش 27 هزار تنی گوشت در سال جاری

مدیرعامل فدراسیون تعاونی های عشایری کشور ضمن اشاره به جزئیات طرح پیمانی تولید گوشت گفت: در صورت اجرایی شدن این طرح امسال 27 هزار تن افزایش تولید خواهیم داشت و میزان تولید نیز افزایش می یابد. به 227 هزار تن.

به گزارش ایسنا. جامعه عشایری ایران 1.5 درصد جمعیت کشور را تشکیل می دهند و با مهاجرت و اسکان در مناطق ییلاقی و مرتعی، 25 درصد گوشت قرمز و پروتئین کشور را تامین می کنند. بادیه نشینان آسیب پذیرترین مناطق در برابر خشکسالی هستند که دو دهه است بر کشور حاکم شده و منجر به خشک شدن بسیاری از منابع آبی، چشمه ها، کانال ها و رودخانه ها شده است و این خشکسالی سال به سال تشدید می شود. این در حالی است که مسائلی مانند نوسانات قیمت دام در بازار نیز مشکلاتی را برای بادیه نشینان به وجود می آورد چرا که قیمت دام های تهیه شده توسط بادیه نشینان به طور ناگهانی کاهش می یابد و همچنین قیمت گوشت قرمز زنده با قیمت تمام شده آنها مطابقت ندارد و در این صورت آسیب می بینند.

به منظور تامین گوشت قرمز و دستیابی به خودکفایی کشور در تولید این کالای اساسی، یک طرح قراردادی 6 ماهه برای تولید گوشت قرمز در دی ماه 1402 هجری شمسی آغاز شد و پس از پرواربندی علوفه در اختیار بادیه‌نشینان قرار گرفت با فروش دام، پول علوفه به شرکت پشتیبانی آمور واریز می شود تا پرداخت شود. در اجرای این طرح یک میلیون رأس دام نیمه اول سال 1403 هجری شمسی و دو میلیون راس دام برای نیمه دوم سال 1403 هجری قمری پروار شده در نظر گرفته شد و برای رفع نیازهای دامی کشور به مردم ارائه شد. پروتئین و تنظیم بازار گوشت. در ادامه این مقاله و در گفت و گو با مدیر عامل اتحادیه تعاونی های بادیه نشین کشور به آخرین وضعیت این طرح که از یک سال پیش تصویب و آغاز شده است، پرداخته شده و به آثار آن نیز پرداخته شده است.

فضل خرم – مدیرعامل فدراسیون تعاونی های بادیه نشین کشور – در گفت وگو با ایسنا.وی درباره آخرین تحولات در طرح تولید گوشت گره گفت: طرح تولید گوشت گره بر اساس دستورالعمل وزیر وقت جهاد کشاورزی از سال گذشته ادامه دارد. سال گذشته وزیر جهاد کشاورزی تلاش کرد و بدون ایجاد ظرفیت قانونی با تولید 772 هزار راس دام این قرارداد را تکمیل کردند و پس از آن 109 هزار تن جو برای مدت 6 ماه در اختیار تعاونی های بادیه نشین قرار گرفت. برای توزیع آن بین بادیه نشینان که باعث ایجاد امنیت روانی در بین بادیه نشینان و رضایت از سیاست های دولت در جامعه بادیه نشینان شد.

وی افزود: با توجه به خشکسالی خسارات زیادی به جامعه بادیه نشینان وارد شد و با این اقدام دولت بادیه نشینان از فروش دام مولد خود به بازار جلوگیری و برای حفظ دام مولد آنها را در گله نگهداری کردند. این طرح باعث افزایش تولید و تولد دام شد که در بازار گوشت شاهد کمبود عرضه این محصول نبودیم.

خرم ادامه داد: این طرح پنج ساله است و 6 میلیون راس مشمول این برنامه پنج ساله می شود و حدود 50 هزار گوشت مازاد در جامعه بادیه نشین تولید می شود. برای امسال 3 میلیون راس مطالعه و یک میلیون و 500 هزار راس برنامه ریزی و درک شده است و امیدواریم در چند روز آینده نتایج خوبی برای تولیدکنندگان و بازار کشور حاصل شود تا مصرف کنندگان رضایت کافی را داشته باشند.

وی درباره سهم بادیه نشینان در تولید گوشت قرمز در کشور گفت: در حال حاضر 195 هزار تا 200 هزار تن تولید طبیعی و عمومی جامعه بادیه نشینان است که در صورت اجرای این طرح امسال افزایشی در سال خواهیم داشت. تولید 27 هزار تن و میزان تولید به 227 هزار تن خواهد رسید و اگر به این موضوع در سطح کشور نگاه کنیم و میزان ارز مصرفی برای واردات این میزان گوشت را که کیفیت محصولات داخلی را ندارد، بررسی کنیم. به این نتیجه می رسیم که 162 میلیون دلار برای واردات آن هزینه می شود. ممکن است اگر قرار باشد این 162 میلیون دلار در اختیار شبکه ها قرار گیرد و شبکه ها بتوانند قرارداد را به درستی برنامه ریزی و اجرا کنند، تغییرات بسیار خوبی رخ دهد. در زمینه جذب نیرو انجام می شود.

مدیرکل اتحادیه تعاونی های بادیه نشین کشور با تایید اینکه این تعداد زیاد نیست و با ورود به اقتصاد کشور و ارتقای جایگاه نهاده های دامی در کشور می تواند تاثیرات مهمی داشته باشد، تصریح کرد: در حال حاضر خوشبختانه نهاده های دامی در حال افزایش است. با قیمت 8600 تومان 8900 از طریق شبکه خریداری می شود و با قیمت 9500 تومان به دست مصرف کننده نهایی می رسد. این عدد نسبت به قیمت دو سال گذشته که با قیمت 12500 تومان خریداری شده بود، حدود 30 درصد کمتر است. این کاهش قیمت باعث شد تا تولیدکننده نگران حفاظت و نگهداری دام های خود باشد تا زودتر از موعد آنها را در بازار عرضه نکند.

وی افزود: زمانی که یک حیوان 30 کیلوگرمی در بازار به فروش می رسد، کمتر از 10 تا 15 کیلوگرم در بازار به فروش می رسد، در حالی که با نگهداری، مراقبت و پرورش دام تا رسیدن به 50 کیلوگرم، 10 کیلوگرم گوشت اضافه به فروش می رسد. در بازار در این صورت به طور مثال 8 هزار تن افزایش عرضه خواهیم داشت.

خرم در پایان تاکید کرد: اگر بتوانیم تولید گوشت قراردادی را توسعه دهیم و دولت به شبکه تعاونی های بادیه نشین اعتماد و حمایت کند و منابع اعتباری را که در اختیار شبکه است تامین کند، نتیجه آن مشخص خواهد شد. وقتی ساخت قراردادی انجام می شود، تولید سه برابر افزایش می یابد.

انتهای پیام/

منبع: https://www.isna.ir/news/1403072015354/%D8%A7%D8%B2-%D8%B7%D8%B1%D8%AD-%D8%AA%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AF-%D9%82%D8%B1%D8%A7%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%AF%DB%8C-%DA%AF%D9%88%D8%B4%D8%AA-%D9%82%D8%B1%D9%85%D8%B2-%DA%86%D9%87-%D8%AE%D8%A8%D8%B1-%D9%BE%DB%8C%D8%B4-%D8%A8%DB%8C%D9%86%DB%8C-%D8%A7%D9%81%D8%B2%D8%A7%DB%8C%D8%B4-%DB%B2%DB%B7