بر اساس برنامه اعتبار مالیاتی صنایع بزرگ، شرکت هایی با سرمایه ثبت شده ۱۰۰ میلیونی صندوق نوآوری و شکوفایی و شرکت هایی که درآمد عملیاتی آنها بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان در آخرین اظهارنامه مالیاتی باشد مشمول حمایت ماده ۱۱ قانون دانش هستند. . قانون جهش تولید
به گزارش ایسنا. گرایش به سمت اقتصاد دانش بنیان مستلزم افزایش و ارتقای سطح فعالیت های تحقیق و توسعه در صنایع مختلف کشور و استفاده حداکثری از توانمندی های فناورانه روز در جهت رفع نیازهای کشور است.
یکی از قوانین مهم پیش برنده توسعه اقتصاد دانش بنیان در کشور، قانون افزایش تولید دانش بنیان مصوب 1401 است که با ایجاد ابزارهای حمایتی از جمله اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه بر اساس ماده 11 این قانون، موجب شده است. فرصت خوبی برای شرکت ها و صنایع بزرگ فراهم کرد تا سهم خود را از فعالیت های تحقیق و توسعه افزایش دهند.
ماده 11 قانون جهش تولید دانش به شرح زیر است:
با هدف هدایت حمایت های مالیاتی به سمت توسعه نوآوری و اقتصاد دانش بنیان
الف- در ماده (141) قانون مالیات های مستقیم عبارت «واسطه های نیمه خام» پس از عبارت «بیست درصد (20%) درآمد صادراتی مواد اولیه» و «فهرست مواد اولیه» و نفت اضافه می شود. محصولات
ب- معادل هزینه انجام شده برای فعالیت های تحقیق و توسعه به عنوان اعتبار مالیاتی قابل انتقال به سال های آتی در اختیار شرکت ها و مؤسسات پیشرفته قرار می گیرد و معادل آن از مالیات تعیین شده برای سالی کسر می شود که در آن بهای تمام شده مذکور. متحمل شد. یا سالهای بعد.
از سال 1402 هجری شمسی با اجرای برنامه اعتبار مالیاتی برخی از صنایع موفق به شناسایی پروژه و برخورداری از این حمایت شدند. اما استفاده حداکثری از قابلیت های اعتبار مالیاتی در بین صنایع بزرگ کشور مستلزم تعامل بیشتر با این شرکت ها به منظور کمک به شناسایی طرح های فناورانه و نوآور مشمول بهره برداری از اعتبار مالیاتی است.
دبیرخانه برنامه معافیت مالیاتی بر آن است تا با بهره برداری از ابزار معافیت مالیاتی، از توانمندی های شرکت ها و صنایع بزرگ کشور در جهت رفع نیازهای اولویت دار حداکثر استفاده را ببرد.
در این برنامه ویژه که مستقل از برنامه عمومی اجرا می شود، مسیر اختصاصی، تعاملی و تسهیل شده با صنایع و شرکت های بزرگ برای شناسایی پروژه های تحقیق و توسعه واجد شرایط دریافت اعتبار مالیاتی در نظر گرفته شده است.
«بهبود تحقیق و توسعه در صنایع کشور و افزایش هزینه تحقیق و توسعه بنگاه های صنعتی»، «تعامل بیشتر با مدیران تحقیق و توسعه در صنایع مختلف برای افزایش پروژه های تحقیق و توسعه خاص مشمول اعتبار مالیاتی»، «هدف گذاری فعالیت» تحقیق و توسعه بنگاه های صنعتی بزرگ در راستای اهداف اجرای طرح های تحقیق و توسعه اولویت دار» و «شناسایی و رفع نیازهای فناورانه صنایع بزرگ از طریق تعریف پروژه های تحقیق و توسعه» از جمله اهداف جلسه ویژه برنامه اعتبار مالیاتی صنایع بزرگ است.
این برنامه شامل اعضای شبکه ملی R&D و مدیران نوآوری کشور، شرکتهایی با سرمایه ثبت شده ۱۰۰ میلیونی صندوق نوآوری و شکوفایی و شرکتهایی با درآمد عملیاتی بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان در آخرین اظهارنامه مالیاتی خود میشود.
برنامه حمایت از اعتبار مالیاتی صنایع بزرگ در 4 بخش: «فرایند تعاملی با شرکت برای شناسایی پروژههای تحقیق و توسعه مشمول اعتبار مالیاتی»، «فرایند تسهیل و تسریع ارزیابی»، «توانایی جذب نیروی انسانی مازاد برای تشکیل و توسعه واحد تحقیق و توسعه تعریف شده است» و «ارتباط مستقیم و منحصراً با متولی اعتبار مالیاتی».
در بخش پشتیبانی برای تسهیل و تسریع در فرآیند ارزیابی، پشتیبانی هایی از قبیل ارزیابی سریع پروژه ها و اعلام نتیجه حداکثر تا یک ماه پس از ارسال پرسشنامه، بررسی پروژه های تایید نشده، امکان اصلاح و تعریف مجدد پروژه های رد شده، ارائه شده است. و امکان ارسال پروژه ها در طول سال خارج از محدوده زمانی در نظر گرفته شده برای دعوت عمومی.
ارائه پروپوزال در موضوعات اولویت دار برای شرکت جهت تعیین پروژه تحقیق و توسعه، معرفی شرکت های دانش تخصصی به منظور رفع نیازهای فنی شرکت، کمک به تدوین برنامه رشد تحقیق و توسعه شرکت، هدایت استفاده از سایر ابزارهای پشتیبانی در اجرای پروژه های تحقیق و توسعه. از جمله پشتیبانی از سوی دبیرخانه اعتبار مالیاتی، بخشی از فرآیند تعامل با شرکت برای شناسایی پروژه های تحقیق و توسعه محسوب می شود.
انتهای پیام/
منبع: https://www.isna.ir/news/1403062919003/%DA%A9%D8%AF%D8%A7%D9%85-%DB%8C%DA%A9-%D8%A7%D8%B2-%D8%B5%D9%86%D8%A7%DB%8C%D8%B9-%D8%A8%D8%B2%D8%B1%DA%AF-%D9%85%D8%B4%D9%85%D9%88%D9%84-%D9%82%D8%A7%D9%86%D9%88%D9%86-%D8%A7%D8%B9%D8%AA%D8%A8%D8%A7%D8%B1-%D9%85%D8%A7%D9%84%DB%8C%D8%A7%D8%AA%DB%8C-%D9%85%DB%8C-%D8%B4%D9%88%D9%86%D8%AF