جعفری با اشاره به مباحث زیست محیطی کارخانه، اظهار کرد: مباحث زیستمحیطی این کارخانه در خود فرآیند انجام میشود و مجهز به سیستم «بگهاوس» است و هیچگونه آلودگی ندارد و جزو صنایع سبز محسوب میشود.
وی با بیان اینکه امروز فاز اول این پروژه به صورت آزمایشی آغاز به کار کرد، ادامه داد: با ورود روزانه ۶۰۰ تن کلینکر این کارخانه، روزانه یک هزار تن سیمان سفید تولید و روانه بازار خواهد شد.
جعفری بیان کرد: برای این کارخانه ۱۶.۷ میلیون یورو تسهیلات از محل صندوق ارزی(صندوق توسعه ملی با عاملیت بانک صنعت و معدن) تامین اعتبارو بخش ریالی آن هم از طریق تسهیلات بانک پاسارگاد تامین مالی شده است و سهامداران این کارخانه نیز قوی هستند و سابقه درخشانی در صنعت سیمان دارند.
وی با بیان اینکه این کارخانه در زمینی به مساحت ۸۰ هکتار قرار دارد، اظهار کرد: ۵۰ هکتار از این مجموعه مربوط به منابع ملی بوده که اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری در اختیار سرمایهگذار قرار داده و ۳۰ هکتار آن نیز توسط سرمایهگذار از کشاورزان خریداری کرده است.
رئیس سازمان صمت لرستان خاطرنشان کرد: کل این مجموعه به دست مهندسین ایرانی ساخته شده و بخشی از ماشینآلات آن از کشور چین تامین شده و حجم سرمایهگذاری آن ۱۰۰۰ میلیارد تومان است و برای ۱۵۰ نفر ایجاد اشتغال مستقیم کرده است.
تولیدسالانه ۲۲۰ هزار تن انواع سیمانهای سفید
گودرزی بیان کرد: فاز اول این پروژه با وارد کردن کلینکر به بهرهبرداری خواهد رسید و فاز تکمیلی آن تا پایان امسال افتتاح خواهد شد.
ایسنا/لرستان کارخانه سیمان سفید زاگرس ازنا، شهریور ۹۷ کلنگزنی شده و با پیگیریهایی مدیریت ارشد لرستان فاز اول آن در هفته دولت به مرحله افتتاح و بهرهبرداری خواهد رسید.
تزریق ۲۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به این کارخانه در دولت سیزدهم
سیمان سفید ازنا جزو صنایع سبز است
استاندار لرستان گفت: این محصول علاوه بر تامین نیاز بازار داخل به کشورهای خارجی نیز صادر خواهد شد.
وی گفت: با افتتاح این پروژه ۱۵۰ فرصت شغلی به صورت مستقیم ایجاد خواهد شد و از نیروهای بومی و روستاییان اطراف استفاده خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه بزرگترین کارخانه سیمان سفید غرب کشور و دومین کارخانه بزرگ پس از کارخانه سیمان سفید مشهد است، گفت:حجم سرمایهگذاری ریالی این کارخانه ۴۰۰ میلیارد تومان و ارزی آن ۱۷.۵ میلیون یورو است.
حسین گودرزی، نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس نیز در خصوص کارخانه سیمان سفید ازنا به ایسنا گفت: سیمان سفید ازنا یکی از پروژههای بخش خصوصی لرستان است که عملیات اجرایی آن در سال ۹۷ آغاز و در سالهای اخیر شتاب خوبی داشته است.
استاندار لرستان با بیان اینکه ۸۵ درصد مواد اولیه این کارخانه از معادن مجاور کارخانه تامین میشود، تصریح کرد: فاز دوم این کارخانه تا پایان سال ۱۴۰۲ به بهرهبرداری خواهد رسید.
این مسئول افزود: فاز نخست این کارخانه با استفاده از کلینکر آماده بهرهبرداری است و براساس برنامه زمانبندی تا پایان سال کل مجموعه به صورت کامل به بهره برداری خواهد رسید.
وی با اشاره به اینکه بخش عمدهای از مواد معدنی این کارخانه از خود استان فراوری خواهد شد و به بازارهای داخلی و خارجی صادرمیشود، یادآور شد: خط تولید این کارخانه توان تغییر به تولید سیمان خاکستری را دارد و چنانچه قصد تولید این نوع از سیمان را داشته باشد توان تولید روزانه ۱۰۰۰ تن را دارد و با احتساب روزهای تعطیل بالغ بر ۳۰۰ هزار تن تولید سیمان خاکستری را در سال خواهد داشت.
جعفری به محدودههای معدنی این پروژه اشاره کرد و گفت: محدودههای معدنی انجام و پروانههای اکتشاف نیز صادر شده چنانچه به صورت مستمر فعالیت داشته باشد تا یک قرن ذخیره مواد اولیه خواهد داشت.
در این خصوص بهمن جعفری، رئیس سازمان صمت لرستان بیان کرد: عملیات اجرایی کارخانه سیمان سفید ازنا در سال ۱۳۹۷ به منظور تولید انواع سیمانهای سفید با ظرفیت ۶۰۰ تن در روز و سالانه ۲۲۰ هزارتن در سال آغاز شده است.
وی افزود: این پروژه از اعتبارات دولتی تبصره ۱۸ استفاده کرده و ۵۰ درصد سرمایهگذاری آن نیز آورده سرمایهگذاری بوده است.
سرمایهگذاری ۱۰۰۰ میلیارد تومانی برای سیمان سفید ازنا
بهرهبرداری از فاز اول سیمان ازنا با وارد کردن کلینکر
فرهاد زیویار استاندار لرستان نیز با بیان این مطلب که عملیات اجرایی این کارخانه از سال ۹۷ شروع شده اما در آستانه افتتاح است، افزود: این کارخانه در دو فاز تعریف شده که فاز اول آن به احتمال زیاد در هفته دولت به صورت رسمی افتتاح خواهد شد.
نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس گفت: امروز این پروژه در مرحله بهرهبرداری آزمایشی قرار گرفت و قول داده شد که فاز اول آن هفته دولت به بهرهبرداری برسد.
وی با اشاره به شرایط خاص این کارخانه گفت: اولین کارخانه تولید سیمان سفید غرب کشور محسوب میشود و پس از مشهد به لحاظ تکنولوژی و ظرفیت دومین کارخانه تولید سیمان سفید کشور است و مزیت دیگر این کارخانه قرار گرفتن در نزدیکی خط ریلی است.
رئیس سازمان صمت لرستان، با بیان اینکه ۸۰ درصد مواد اولیه این کارخانه، سنگ آهک است که در جوار خود پروژه تامین میشود، اضافه کرد: ۱۵ درصد مواد اولیه آن سنگ کائولن است که از شهرستان ساوه و پنج درصد آن هم فلدسپات است که از شهرستان الیگودرز تامین خواهد شد.
به گزارش ایسنا، لرستان جزو استانهایی است که از بیکاری جوانان تحصیل کرده و توانمندش رنج میبرد و قطعا به نتیجه رسیدن کارخانههایی همچون سیمان سفید ازنا میتواند بخشی از آلام آنها که مساله بیکاری است را برطرف کند و از مهاجرت جوانان لرستانی به کلانشهرها جلوگیری شود.
به گزارش ایسنا، کارخانه سیمان سفید ازنا یکی از پروژههای شاخص غرب کشور است که برای احداث آن توسط مدیریت ارشد لرستان پیگیریهای زیادی شده و به گفته مسئولان در هفته دولت فاز نخست آن به بهرهبرداری میرسد.
نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس با تاکید براینکه این پروژه جزو صنایع سبز محسوب میشود و اهتمام ویژه داریم تا سیستم «بگ هاوس» آن نصب و آلودگی برای منطقه نداشته باشد، بیان کرد: امید میرود این پروژه پایهای برای صنعت سیمان کشور و منطقه باشد.
انجام فراوری مواد اولیه کارخانه در استان
زیویار بیان کرد: ۲۰۰ میلیارد تومان در دولت سیزدهم در قالب تسهیلات به این پروژه تزریق شده و ماحصل فاز اول آن اشتغال ۱۵۰ نفربه صورت مستقیم و در فاز دوم این میزان اشتغال به ۳۰۰ نفر خواهد رسید.