از وعده افتتاح آزادراه شیراز – اصفهان تا اختصاص راه‌آهن شلمچه – بصره به جابجایی مسافر

وعده هفته: بهره‌برداری از آزادراه شیراز-اصفهان

وعده وزیر راه و شهرسازی مبنی‌بر بهره‌بردازی از آزادراه شیراز – اصفهان و اظهارات مسئولان عراقی به اختصاص راه‌آهن شلمچه – بصره به جابجایی مسافر، از مهم‌ترین رویدادهای حوزه حمل‌ونقل در هفته گذشته بود.

پیگیری هفته: سواحل توسعه مکران

آزادراه شیراز- اصفهان از سال‌ ۱۳۸۸ در دستور کار قرار گرفت و در حالی‌که با گذشت چند سال، بالاخره به‌تازگی تردد آزمایشی از آزادراه شیراز – اصفهان آغاز شده، با پایان اقدامات تکمیلی مربوط‌ به ایمنی آزادراه، وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد که این پروژه در مهرماه به‌صورت رسمی افتتاح می‌شود.

با وجود این با گذشت چند ساعت از این هشدار و در حالی‌که ناآرامی‌ها در این منطقه فروکش کرده بود،‌ سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری گفت که به‌ دنبال اخباری مبنی‌بر صلح و آتش‌بس، پروازهای بین ایران و دو کشور آذربایجان و ارمنستان از سر گرفته شده است.

با وجود این، کارشناسان معتقدند در حالی که این راه‌آهن که ایران و عراق را به یکدیگر متصل می‌کند، در درجه اول از نظر راه‌اندازی اهمیت دارد، کما اینکه در سال‌های گذشته به دلایل متعدد، ساخت و تکمیل آن بارها با وقفه مواجه بوده است.

مهرداد بذرپاش به تعدادی از پروژه‌های قابل افتتاح در حوزه حمل‌ونقل طی روزهای آتی اشاره کرد و با اعلام بهره‌برداری از آزادراه ۲۳۰ کیلومتری اصفهان – شیراز در سفر رئیس جمهوری به استان فارس گفت: تردد آزمایشی از این آزادراه آغاز شده اما این پروژه در مهرماه به‌صورت رسمی افتتاح می‌شود.

در یکی دیگر از مهم‌ترین اخبار حوزه حمل‌ونقل نیز از سوی مسئولان عراقی اعلام شد که خط شلمچه – بصره تنها به جابه‌جایی مسافر اختصاص خواهد یافت و بنا نیست از آن به‌منظور جابجایی بار استفاده تجاری شود.

 به‌دنبال عملیات نظامی در منطقه قره‌باغ کوهستانی که مورد مناقشه بین دو کشور آذربایجان و ارمنستان است، از روز سه‌شنبه سازمان هواپیمایی کشوری نوتامی (هشداری) مبنی‌بر لغو پروازها بین ایران و کشورهای ارمنستان و جمهوری آذربایجان، صادر کرد. محمد محمدی‌بخش -رئیس سازمان هواپیمایی کشوری- به‌دنبال این خبر اعلام کرد که این کار با هدف حفظ ایمنی مسافران انجام شده است.

معاون مهندسی و توسعه امور زیربنایی سازمان بنادر و دریانوردی در این خصوص توضیح داد: احداث و بهره‌برداری از بندر بزرگ مکران در کنار سایر توسعه‌های صورت‌پذیرفته در سواحل مکران به‌ دلیل موقعیت ممتاز این منطقه در حمل‌ونقل دریایی ملی و بین‌المللی، در ایجاد توسعه پایدار و محرومیت‌زدایی و در نهایت توسعه اقتصاد دریامحور کشور نقش بسزایی خواهد داشت.

انتهای پیام

منبع: https://www.isna.ir/news/1402063119458/%D8%A7%D8%B2-%D9%88%D8%B9%D8%AF%D9%87-%D8%A7%D9%81%D8%AA%D8%AA%D8%A7%D8%AD-%D8%A2%D8%B2%D8%A7%D8%AF%D8%B1%D8%A7%D9%87-%D8%B4%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D8%B2-%D8%A7%D8%B5%D9%81%D9%87%D8%A7%D9%86-%D8%AA%D8%A7-%D8%A7%D8%AE%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D8%B5-%D8%B1%D8%A7%D9%87-%D8%A2%D9%87%D9%86-%D8%B4%D9%84%D9%85%DA%86%D9%87

با تاکید مقام معظم رهبری بر توسعه سواحل مکران به‌خصوص در سال‌های گذشته اقداماتی برای نیل به این هدف انجام شده است.در این راستا راستا سازمان بنادر و دریانوردی علاوه‌ بر برنامه‌ریزی جهت توسعه بندر شهید بهشتی چابهار، مقدمات لازم جهت ایجاد بندر بزرگ (مجتمع بندری مکران) در منطقه کوه مبارک را نیز در دستور کار خود قرار داده است.

به گزارش ایسنا، یکی از مهم‌ترین اخبار حوزه حمل‌ونقل در هفته‌ای که گذشت، وعده بهره‌برداری از آزادراه ۲۳۰ کیلومتری شیراز-اصفهان در مهرماه سال جاری بود.

اتمام حجت هفته: خط ریلی شلمچه – بصره 

هشدار هفته: لغو پروازهای ایران به آذربایجان و ارمنستان