ارتقای کارایی بازار اولویت تنظیم بورس در دولت چهاردهم است

ارتقای کارایی بازار اولویت تنظیم بورس در دولت چهاردهم است

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ایرنا، «حجت الله سعیدی» امروز (سه شنبه) در مراسم تکریم و معارفه رئیس سازمان بورس که با حضور وزیر اقتصاد و اقتصاد برگزار شد. وی در امور مالی در ستاد این سازمان افزود: بازار سرمایه ظرفیت بالایی دارد و معتقدم این بازار جای جهش دارد و اکنون در آستانه آن جهش هستیم.

وی با بیان اینکه اکنون علاوه بر ثروت و توانمندی شرکت‌ها، دارای نیروهای قوی بازار و سرمایه‌گذاران و مدیران شایسته هستیم، گفت: دلیلی وجود ندارد که بازار سرمایه ما نتواند به حداقل 300 تا 400 میلیارد دلار برسد. تولید ناخالص داخلی.»

السعیدی بر لزوم برداشتن گام های بلند در این زمینه تاکید کرد و ادامه داد: با انگیزه زیادی تصمیم گرفتم در این زمینه فعالیت کنم شاید بتوانم نقش کوچکی در پیشرفت کشور داشته باشم.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار بازار سرمایه را نهادی نظارتی و نظارتی برشمرد و گفت: در این راستا وظیفه ما حفظ حقوق سهامداران، ارتقای کارایی بازار و تسهیل در تشکیل سرمایه است و این سه موضوع عبارتند از: مانند اضلاع یک مثلث به یکدیگر متصل هستند.

وی گفت: متغیر مهم ارتقای کارایی بازار، یعنی ایجاد سرمایه بیشتر است که علاوه بر افزایش سرمایه، حقوق سهامداران را نیز حفظ می کند.

سعیدی افزود: ارتقای کارایی بازار مسیرهای مختلف و عوامل متعددی دارد و این موضوع که رفع عدم تقارن اطلاعاتی یا نزدیک شدن به آن است بسیار حائز اهمیت است.

وی گفت: کیفیت کالاها و سلیقه مشتریان در بازار سرمایه باید افزایش یابد که این امر منوط به اطلاع رسانی دقیق و به موقع است که باید موثر و قابل اعتماد باشد.

رئیس سازمان بورس گفت: می توان اطلاعات دقیق و به موقع را در اختیار تصمیم گیرندگان، تحلیلگران و صاحبان سرمایه قرار داد.

السعیدی همچنین یکی از ابزارهای مهم برای انتشار اطلاعات را تجارت مالی و گزارش اعتبار می داند.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گزارش گردش مالی را یکی از مهم ترین ابزارهای انتشار اطلاعات دانست و گفت: تهیه گزارش های مالی و اعتباری است که اطلاعات ما باید مطابق با استاندارد باشد.

وی در خصوص بهبود گزارشات حسابرسی افزود: سرمایه گذاران ما اکنون با گزارش های حسابرسی مواجه هستند که نمی توانند سودآوری یا نبودن آنها را ارزیابی کنند و فضای عادلانه ایجاد کنند.

وی با بیان اینکه باید نظام حاکمیت شرکتی را جدی بگیریم، اظهار داشت: دنیا تا زمانی که به این موضوع در اولویت قرار نگرفت، زیان های زیادی متحمل شد زیرا غول های بزرگ دنیا سقوط کردند اما شرکت هایی که حاکمیت شرکتی را پذیرفتند موفق شدند.

تصمیمات سعد آفرین به بازار مالی آسیب می زند

سعیدی عوامل کاهش ریسک را شفافیت، مدیریت و اطلاع رسانی دقیق خواند و گفت: راه دیگری برای مدیریت ریسک وجود دارد که آن برخورد با تصمیمات مردم است. عدم اطمینان، بی ثباتی در فرآیند تصمیم گیری و تصمیم گیری های ناگهانی بر اقتصاد، بازار سرمایه و بازار پول تاثیر می گذارد.

وی تصریح کرد: برای تشکیل سرمایه و جلوگیری از اتفاقات بدی که در سال های اخیر رخ داده است باید تلاش کنیم تا تشکیل سرمایه به یک فرآیند خوب و موفق تبدیل شود که این امر مستلزم توسعه بازار است و باید هم ابزار و هم بورس را توسعه دهیم.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار بورس کالا و انرژی را کوچک توصیف کرد و افزود: با توجه به شرایط اقتصادی که داریم هر کدام از این بورس ها می توانند نقش موثری در بازار سرمایه داشته باشند تا این تفاوت ها از بین برود.

وی بیان کرد: باید در زمینه تبادل کالا و انرژی با جدیت بیشتری کار کنیم چرا که وضعیت اقتصادی ما بهتر خواهد شد و تمام تلاشمان در راستای تحقق سه هدف یاد شده است.

منبع: https://www.irna.ir/news/85599096/%D8%A7%D8%B1%D8%AA%D9%82%D8%A7%DB%8C-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%A7%D8%B1-%D8%A7%D9%88%D9%84%D9%88%DB%8C%D8%AA-%D8%B3%D8%A7%D8%B2%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D9%88%D8%B1%D8%B3-%D8%AF%D8%B1-%D8%AF%D9%88%D9%84%D8%AA-%DA%86%D9%87%D8%A7%D8%B1%D8%AF%D9%87%D9%85-%D8%A7%D8%B3%D8%AA