اجرایی شدن برنامه جامع مقابله با تحریم/ باید از محدوده تحریم‌پذیری آمریکا خارج شویم 

معاون وزیر اقتصاد خاطرنشان کرد: در دنیای رقابتی امروز، وقتی تحریمی علیه یک کشور رخ می‌دهد به این معناست که توسعه کشور تحت تحریم و برنامه‌های آن کشور هم‌سو با کشور تحریم‌کننده نیست و برنامه‌های کشور تحریم شده با کشورهای رقیب و دشمن کشور تحریم‌کننده می‌توانند هم سو باشند؛ بنابراین ما باید به سمت تعریف فصل‌های مشترک با کشورهای هم سو و همسایه برویم و توسعه روابط اقتصادی خود با این کشورها را گسترش دهیم.

وی با اشاره به تمرکز بر توسعه اقتصادی کشور گفت: باید با حرکت کردن به سمت توسعه همه‌جانبه و اقدامات توسعه‌ای، از فرصت‌های بیرونی استفاده کنیم و از محدوده تحریم‌پذیری ایالات متحده آمریکا خارج شویم تا نقطه اثر تحریم نیز کم‌رنگ شود؛ چراکه تعارضات ایران و آمریکا و در مجموع ایران و غرب پایان ندارد، هرچند هر دو طرف نوساناتی را در تاکتیک‌ها داشته‌اند، اما شیوه ما باید متمرکز بر خروج از محدوده تحریم پذیری آمریکا باشد.

وی تاکید کرد: اکنون کشور ما در حال احصاء لایه‌های سخت بوده و حتی بومی‌سازی و داخلی‌سازی این هسته متمرکز در صنایع را در دستور کار دارد؛ اما متاسفانه در لایه‌های سهل‌الوصول از راهبردهای صحیحی بهره نبردیم.

وی با اشاره به وضعیت آمار دهی‌های گذشته و ادراک‌سازی‌های غلط پیرامون ریل‌گذاری در دیپلماسی اقتصادی کشور افزود: این تفکر غلط را که حتماً باید تحریم‌ها رفع شوند تا چرخ اقتصادی کشور بچرخد، باید کنار گذاشته شود و وظیفه امروز ما این است که با شناخت کامل از وضع موجود و با وجود تحریم، تمام تلاش خود را بکار گیریم تا تاثیر این ظلم آشکار بر مردم و کشور به حداقل برسد.

معاون وزیر اقتصاد تصریح کرد: هسته سخت روابط اقتصاد خارجی و مهم‌ترین بخش در این حوزه، جذب تکنولوژی‌های مدرن و فناوری‌های پیچیده و پیشرفته است و لایه بعدی آن که برنامه‌پذیرتر می‌باشد، جذب سرمایه مستقیم خارجی است و در لایه بعد سایر روش‌های تأمین مالی قرار دارد و در انتها که پوسته رویی روابط اقتصادی خارجی است، لایه تجاری می‌باشد که برنامه‌پذیری بسیار راحت‌تری نسبت به لایه‌های درونی دارد و لایه به لایه سهولت برنامه‌پذیری کمتر و گام‌های اجرایی سخت‌تر می‌شود.

فکری ادامه داد: این اقدام از دو زاویه امکان‌پذیر است یکی بُعد تقویت بنیه‌های اقتصادی داخلی و دیگری تنظیم روابط اقتصادی خارجی. بر همین اساس، فرصت‌ها و مزیت‌های کشور شناسایی و عملیاتی شد تا از این طریق برنامه خروج از محدود تحریم‌پذیری ایالات متحده امریکا، طراحی و به اجرا در بیاید.

 به گزارش ایرنا از سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران، «علی فکری» با حضور در جمع مدیران و رایزنان اقتصادی وزارت امور خارجه کشور اظهار داشت: به فضل الهی در یک سال نخست دولت سیزدهم توانسته‌ایم در حوزه جذب سرمایه‌گذاری خارجی و همچنین در حوزه تأمین منابع مالی خارجی به اهداف مهمی دست پیدا کنیم.

فکری با اشاره به اینکه تغییرات بنیادین با تجربه، مطالعه و پشتکار رقم خواهد خورد، اضافه کرد: درحوزه تنظیم روابط اقتصادی خارجی با شناسایی فرصت‌ها و حوزه‌های سرمایه‌گذاری در کشورهای مبدا و مقصد و اتخاذ راهبردهای فعالانه به خصوص با کشورهای همسایه و همسو به عنوان کشورهای هدف می‌توان در هر مقطع زمانی شاهد رشد سرمایه‌گذاری و همچین تأمین منابع مالی خارجی بود.


منبع: https://www.irna.ir/news/84890645/%D8%A7%D8%AC%D8%B1%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%B4%D8%AF%D9%86-%D8%A8%D8%B1%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87-%D8%AC%D8%A7%D9%85%D8%B9-%D9%85%D9%82%D8%A7%D8%A8%D9%84%D9%87-%D8%A8%D8%A7-%D8%AA%D8%AD%D8%B1%DB%8C%D9%85-%D8%A8%D8%A7%DB%8C%D8%AF-%D8%A7%D8%B2-%D9%85%D8%AD%D8%AF%D9%88%D8%AF%D9%87-%D8%AA%D8%AD%D8%B1%DB%8C%D9%85-%D9%BE%D8%B0%DB%8C%D8%B1%DB%8C

رییس کل سازمان سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران تاکید کرد: باید همراهی و هم فهمی واحدی پیرامون مفاهیمی نظیر توسعه اقتصادی کشور، رشد اقتصادی کشور و منافع ملی مورد توجه قرار گیرد.

توسط داوود دانش‌جعفری

داوود دانش‌جعفری